Du er her:

TURKØKKENET PÅ 3 MÅDER

Guide til turkøkkenet


Står måltidet på frysetørret direkte fra posen, eller skal det simre i din Dutch Oven på bålet, efter du har kælet for det? Der er vidt forskellige måder at pakke mad og madgrej til tur. Vi har derfor helt groft delt turkøkkenet op i tre typer: det helt simple turkøkken; køkkenet til dem, der vil lave rigtig mad, men hvor det stadig er til at slæbe i rygsækken; og grejet til den helt store omgang bålmad.

Det helt simple ‘turkøkken’

Her er det helt simple ’køkken’ til minimalisten, der mest laver frysetørret mad og lignende, tager en hurtig kop kaffe, men ikke går op i den store kogekunst på tur.

Brænder: Til den helt lette tur er en brænder til at koge vand nok. Den mest gængse type brænder til at koge vand er en integreret brænder med piezo-tænder og en mindre gryde med indbygget vindskærm og vekselvarmere, der gør det nemt og brændstofeffektivt at koge vand. Det er også muligt blot at benytte en helt enkel on-top brænder, også ofte kaldet en reservebrænder, der blot skrues oven på en gasdåse.

Gryde: Du behøver ikke slæbe et helt sæt af gryder og pander med, hvis du blot har behov for én gryde eller en pande på tur. Bruger du ikke en integreret brænder, kan du købe en enkelt, let gryde, der også kan bruges som kop.

Bestik: Når maden skal være let og ofte er frysetørret, har du ikke brug for mere end en spork eller en ske. Du kan bruge din skarpe kniv til at smøre din frokost. En lang ske er ideel til frysetørret mad, så du kan nå ned i bunden af posen. Det smarte ved frysetørret mad er desuden, at du ikke har behov for tallerken eller skål, da du kan spise direkte af posen. Du har heller ingen opvask.

Kop: En foldekop fylder og vejer meget lidt, men er enkel, effektiv og dejlig at have. Der findes også mange gode alternativer i stål, glas, træ og emalje.

Diverse: Der findes meget smågrej til turkøkkenet, men det meste kan spares væk til det lette køkken. Har din brænder ikke indbygget piezo-tænder, eller vil du være sikker på altid at have ild på tur, så er et strygestål et sikkert valg.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind