Du er her:

Vælg de rigtige vandrebukser


Et par bukser er ikke bare et par bukser. I hvert fald ikke når det kommer til vandrebukser, hvor der er et hav af forskellige typer bukser med forskellige detaljer at vælge imellem. Vi har kigget nærmere på, hvad du bør kigge nærmere på, inden du vælger vandrebukser til turen.

Vandrebukser laves i mange typer materiale: Bomuld, polyester, nylon og en blanding af bomuld og polyester.

Valget af materiale kommer helt an på, hvilken type tur, du skal ud på. Bomuld er blødt og behageligt, men ikke hurtigtørrende eller særlig åndbart. Nylon og polyester har en høj styrke og en god åndbarhed. Ofte blandes materialerne, så de opnår fordelene fra alle materialer. 

Udover materialer så er der også mange typer af bukser: softshell, zip-off, hurtigtørrende bukser, jagtbukser, vandtætte bukser, isolerende, tynde og kraftige bukser.

Valget af bukser kommer meget an på sæson, samt type tur du skal på. Herunder har vi listet nogle af de mange funktioner op, du kan vælge efter.

Stretch: Ønsker du bedst mulig komfort på turen, så kan være en fordel, hvis dele af buksen er lavet i stretch. Ofte er det kun dele af buksen, der er i strækbart materiale, da det ikke har samme slidstyrke som andre materialer.

Zip-off: Er klimaet skiftende, eller rejser du meget og vil spare på vægten, så kan det være fornuftigt at vælge et par zip-off-bukser. De fås i mange tykkelser, materialer og udformninger, men har det tilfælles, at man kan spare et par shorts eller bukser på rejsen, da du har alt i ét produkt.

Krog: For at holde mudder eller vådt græs ude af fodtøjet, kan en krog i fodenden af buksen være en god detalje. Krogen gør, at buksen lukker tæt om fodenden og lukker til ligesom en gaiter.

Gaiterfunktion: En nyere type buks er en buks med zip-off og gaiter i en. Buksens aflynelige del kan laves om til en gaiter ved hjælp af en krog samt en elastikstrop.

Myggetæthed: Nogle bukser er så tætvævede, at myg ikke kan stikke igennem. Den egenskab er uundværlig i nogle områder og findes blandt andet i G-1000-materialet.

Hurtigtørrende: Alle vandrebukser bør være hurtigtørrende, men nogle modeller er mere hurtigtørrende end andre. Hurtigtørrende materialer er især ideelle i varmt eller fugtigt klima, da de tørrer mange gange hurtigere end bomuld.

UV-faktor: Solens stråler stoppes ikke af hvad som helst, og der er derfor vigtigt, at materialet beskytter mod UV-stråler. Der er stor forskel på UV-faktoren i materialer, og det kan aflæses ligesom skalaen på solcreme. Opholder man sig i solen dagen lag, bør man have et materiale med en UV-faktor over 40.

Slidstyrke/forstærkninger: Nogle bukser er forstærket på bag, knæ og i fodenden. Skal du bruge bukserne i skov, eller andet hårdere brug, er det en god idé at kigge efter bukser med et ekstra lag eller forstærket materiale på de udsatte steder.

Udluftning: Flere og flere tekniske bukser får integreret udluftning til benene. Den funktion er ideel til trekking på længere ture, og i områder hvor aktivitetsniveauet skifter. Ventilation kan ske med enten direkte adgang gennem lynlås ind til det bare ben eller gennem en lynlås og et stof-mesh mod benene.

Ben-afslutning: Der findes mange måder at finjustere bukser på, men med justering med et spænde i fodenden kan buksen slutte tæt om benet. Funktionen kan hjælpe til, at du får mindre smat op af benene samt at du får bedre bevægelsesfrihed.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind