Du er her:

Sådan passer du på + lapper dit liggeunderlag

Interview med eksperterne fra Therm-a-Rest


Vil du vide, hvordan du bedst passer på dit liggeunderlag, så er der ingen bedre at hive fat i end Ciamha Hurst. Hun arbejder nemlig i reparationsshoppen hos eksperterne fra Therm-a-Rest, hvor hun har set det hele. Vi har talt med hende om, hvordan man undgår punkteringer, lapper underlaget, hvis uheldet er ude, og sikrer underlaget en lang levetid

Det gode liggeunderlag er en essentiel del af grejet på tur. Det sørger for, du ligger godt. Det isolerer mod kulde fra jorden. Det sørger kort for den gode søvn. Men underlag kan gå i stykker. De kan miste luft. Punktere. Og er du ikke forberedt på det ude på tur, så er du på den.

Der er heldigvis masser, du kan gøre for at undgå punkteringer, samt hvis uheldet er ude. Og det er der næppe nogen, der ved mere om end Ciamha Hurst. Hun arbejder nemlig i Therm-a-Rests reparationsshop, som folk fra hele Europa sender deres underlag til for at blive lappet og repareret. Vi har taget en snak med hende.

Vil du fortælle lidt om, hvem I er?
”Vi er tre her i den europæiske reparationsshop. Mellem os har vi 73 års erfaring. Jeg har arbejdet her i 22 år, vores manager, Tina, har været her i 36 år, og Daniel, vores reparationstekniker, har været her i 15 år. I løbet af årene har vi haft en række forskellige roller hos Cascade Designs (som står bag Therm-a-Rest, Red.); fra kvalitetskontrol over produktionskoordinator til helt fysisk at fremstille Therm-a-Rest.

Så man kan roligt sige, at vi har viden om, hvordan vores underlag bliver lavet, hvordan de klarer sig under brug, og hvordan man reparerer dem. Vi servicerer det meste af Europa fra vores shop i Midleton, og vores serviceområde går så langt væk som til Nepal. Vi har oplevet enhver form for klage, man kan forestille sig, i løbet af årene, så kom endelig med spørgsmål.”

Glimrende! Hvad er jeres bedste tips til at undgå punkteringer i underlag til at begynde med?
”Behandler du dit underlag godt, behandler det også dig godt. Husk altid at opbevare dit underlag, som det er beskrevet i manualen, og hold det væk fra kæledyr.

Det handler også om, hvilken form for ture, man tager på; om det er fast & light eller mere komfortable ture. Handler det om fast & light, så har man typisk kun underlaget med for at spare vægt. Ideelt set så bør man sikre sig, at underlaget er godt beskyttet i rygsækken, og der ikke er noget, der gnider op ad det eller kan lave huller i det.

Jorden, hvor man laver sin lejr, bør være fri for skarpe sten, spidse grene og så videre, der potentielt kan punktere underlaget. Bruger man et skumunderlag under underlaget, hjælper det med at undgå punkteringer nedefra, og det øger samtidig R-værdien.

For dem, der tager på tur med lidt mere grej, så er det vigtigt at sikre sig, at gulvet i teltet er frit for ting og sager, der kan punktere underlaget. Bruger man et lagen, tæppe eller footprint giver det også ekstra beskyttelse.”

Hvad er de primære grunde til, at et underlag punkterer eller mister luft?
”Vores luft- og skumunderlag kan punktere på et væld af måder, men for det meste er det skarpe, kantede sten, pinde, gløder fra lejrbålet, kæledyr, eller ved at man skraber det mod noget spidst eller skarpt, når man sætter lejren op. Det kan også være lynlåse, steigeisen og i få tilfælde vilde dyr, der leder efter mad. Hvis man opbevarer underlaget på den forkerte måde i længere tid, kan det også føre til, at mus og insekter gør et Therm-a-Rest til deres hjem.”

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind