Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

150 års jubilæum: Gratis overnatning og Lars Monsen live

DNTMariusDalsegSaetreDen Norske Turistforening fylder 150 i år. Det fejrer foreningen, der blandt andet driver mere end 550 hytter, som vandrere kan overnatte i over hele Norge, på en lang række forskellige måder.

Er man medlem af DNT, kan man for eksempel overnatte gratis i de fleste af foreningens betjente hytter fra lørdag den 30. juni til søndag den 1. juli. Her bliver man mødt med en traditionel treretters fjeldmenu og overnatning på simple, men rene og behagelige værelser og sovesale. 

Hytterne ligger altid med direkte adgang til vandrestier, så man kan benytte lejligheden til at tage på en længere tur i fjeldene eller ved fjordene.

Lars Monsen live på norsk TV
DNT har også lavet et samarbejde med NRK og den norske fjeldguru Lars Monsen. I fire uger kan man følge vildmarksmanden, der har været hovedpersonen i flere storhittende programmer på norsk TV, på tur gennem Norge.

Programmet hedder Monsen minutt for minutt og starter den 12. juli.

”Vi skal gå i fire uger, i fire forskellige områder med Norges egen vildmarkskonge, Lars Monsen, som tur- og programleder. Turene sendes live, minut for minut. Om aftenen bliver der sendt direkte fra lejrbålet,” siger Thomas Hellum, der er prokjektleder på programmet.

De fire fjeldområder er Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT

Læs Guide til fjeldvandring
Find pakkelisten til fjeldvandring + tips til en lettere rygsæk
Læs flere artikler og nyheder fra Norge
Læs masser af artikler om fjeldvandring

FAKTA

Tags:

Norge
Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Onsdag, 02 maj 2018, opdateret 02 maj 2018, læsninger: 2713

Log ind