Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

2½ time til nordlys

Totimertilnordlys

Norge er spækket med fantastiske naturoplevelser, og med to nye flyruter bliver det nu endnu nemmere hurtigt at komme på fjeldet eller op i det funklende nordlys.

I den her weekend har SAS nemlig åbnet en ny, direkte rute fra København til Tromsø, der på grund af sin placering lige under nordlysovalen er et af de bedste steder i verden at opleve det fascinerende naturfænomen.

Det er størst mulighed for at opleve fænomenet, der forvandler den sorte nattehimmel til en dynamisk farvepalet af grøn, pink og violet, når nattehimlen er kulsort mellem september og marts.

Flyveturen fra København til Tromsø tager to en halv time.

Læs mere på www.sas.dk/rejsemaal/norge/tromso

Godt nyt til jyderne
Der er også godt nyt til jyder med hang til Norge. En ny, direkte flyrute mellem Billund og Norges næststørste by, Bergen, vil nemlig give dem lettere adgang til forrygende landskaber og vandrestier i det vestlige Norge.

Det sker, når det norske flyselskab Widerøe åbner ruten mellem Billund Lufthavn og Bergen den 25. juni 2018.

Ruten kommer til at have tre ugentlige afgange – mandag, onsdag og fredag – og afgangstiderne er lagt, så der er mulighed for at flyve videre til flere destinationer i Nordnorge; heriblandt direkte til Tromsø og Bodø, hvorfra der så igen er adgang til Lofoten med færgen.

Turen tager en time og 20 minutter.

Læs mere på www.wideroe.no/billundbergen

FAKTA

Læs en Guide til fjeldvandring
Læs om en vandretur ved Barentshavet i det nordligste Norge 
Læs en reportage om at fotografere nordlys for første gang

Foto: V. Belov. / www.shutterstock.com

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet lørdag, 16 december 2017, opdateret 15 december 2017, læsninger: 7586

Log ind

Cron Job Starts