3 alpestier vi drømmer om

idyllic summer landscape wiSå mange stier i så smukke bjerge og så lidt tid. Alperne lokker med vandreoplevelser af de vilde, og vi har her gravet tre mindre kendte stier frem, som vi drømmer om at opleve.

  1. Slovenian Mountain Trail er den længste og mest populære sti i et land, der ofte ender i skyggen af de mere kendte Alpelande, når det kommer til vandring. Ruten er på i alt 600 kilometer og tager normalt fire uger at vandre (værsgo, sommerferien er planlagt!). Undervejs er der 49 hytter at overnatte i, 23 bjergtoppe og 5 byer. Stien blev oprettet helt tilbage i begyndelsen af 1950’erne og er velmarkeret. Læs mere på www.slovenia-outdoor.com, hvor du også finder beskrivelser af en række andre stier i landet.

  2. Grande Traversata delle Alpi, den store krydsning af Alperne, er en 1000 kilometer lang vandresti i den italienske region Piemonte. Hele ruten tager cirka 55 dage at vandre, og i sand alpestil kan man vandre med en lille rygsæk, da ruten går mellem bjergrefugier og små landsbyer, hvor man kan overnatte. På www.gtapiemonte.it kan man læse mere om hver enkelt etape.

  3. München til Venedig, eller ’Drømmevejen’ som den også bliver kaldt, er en særdeles varieret vandretur tværs over Alperne fra det tyske til Italiens Adriaterhavskyst. Undervejs bliver man konstant fodret med Alpeudsigter af den sublime slags, og der er også her rigelig med steder at overnatte med et tag over hovedet, så ryggen kan spares for den tunge rygsæk. Hele turen er på 570 kilometer og tager i omegnen af fire uger at tilbagelægge.

Foto: bluejayphoto / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Torsdag, 28 Februar 2019, opdateret 05 Marts 2019, læsninger: 2397

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...