3 norske topture for begyndere

Sommer 2017 3891 William FaDer er noget ganske ærligt over at nå til tops. Følelsen af ikke at kunne nå højere. Udsigten. Og topture behøver ikke kun være for de hårde. Her er tre topture i norske Troms, hvor begyndere kan være med.

Et hurtigt fly til Tromsø, og du har oceaner af fjeld at boltre dig på. Her er ture i stort set alle niveauer, og hvad enten du er på jagt efter en tur fra hytte til hytte over flere dage eller dagsture med store højdepunkter, så ligger der guld og venter.

Den Norske Turistforening (DNT) lokker med det store, fine netværk af hytter, og de vedligeholder et væld af markerede stier.

I forbindelse med, at vildmarkslegenden Lars Monsen i begyndelsen af august i år har sendt live-TV fra Troms, peger DNT på de bedste topture i Troms i tre kategorier: fem ture for begyndere, fem ture for familier med børn, frem ture for de erfarne.

På listen over ture for nybegyndere finder man blandt andet Sølvtinden. Stien starter lavt, nær havoverfladen, men i løbet af 1,7 kilometer stiger den til toppen i 525 meters højde og en fantastisk udsigt ned over Kåfjordaen og fjorden. Du følger dine egne fodspor tilbage.

En anden tur velegnet for begyndere går til Nomedalsaksla; en tur på godt 3½ time og i alt 7 kilometer, som fører op til en forrygende udsigt fra godt 800 meters højde.

Endelig er der turen til tops på Daumannstinden, som med sine i alt 9½ kilometer er lidt længere, men er numeret til cirka fire timers vandring. Udsigterne? Fjeld, fjord, øer, vidder, tinder. Alt det, der gør Norge så smukt at vandre i.

Lære mere om alle de 15 ture, DNT anbefaler i Troms HER.

Læs vores guide til fjeldvandring

Foto: Den Norske Turistforening / William Faucher

Tags:

Norge
Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Mandag, 06 August 2018, opdateret 06 August 2018, læsninger: 3953

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind