3 nye ’Great Walks’ i New Zealand?

GreatWalks972908174Der er ingen tvivl om, at vores antipoder i New Zealand er velsignet med en natur, der skriger efter at blive opdaget med vandrestøvlerne på.

Landet har de såkaldte 9 Great Walks, hvilket er landets bud på de bedste stier, som bringer vandrere gennem foranderlig, spektakulær natur med alt fra urskove over dybe kløfter til enorme bjerge med søer og floder.

De ni stier er ikke blot forrygende flotte; de er også velbeskrevne og nemme at følge, og nu er der snak om at tilføje tre ekstra stier til netværket.

Te Paki Coastal Track i Northland, Hump Ridge Track i Southland og Queen Charlotte Track i Marlborough Sounds er alle blevet foreslået som de næste tre på listen over Great Walks.

”Vi har nu ni Great Walks i verdensklasse, der alle tager adskillige dage at vandre og fremviser New Zealands særegne landskaber, natur og kultur. Ruterne har veludviklede stier samt hytter og faciliteter af høj standard, der sørger for en tilgængelig oplevelse i særklasse. Nogle af ruterne bliver mere og mere befolkede i højsæsonen. Ved at udvide netværket af Great Walks kan vi imødekomme den stigende interesse for vandremuligheder i verdensklasse, der er blandt newzealændere og udlændinge,” siger Lou Sanson, der er Director General i Department of Conservation.

Måske det er med at skynde sig ud på en eller flere af de tre ’nye’ stier, inden de pludselig rammer den brede offentligheds interesse.

Læs mere om New Zealands Great Walks

Foto: Ooriya Ron / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 18 November 2018, opdateret 10 Oktober 2018, læsninger: 1040

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind