tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Tre sydsvenske nyklassikere | Vandring | Sverige | Opdag Verden

Tre sydsvenske nyklassikere

3svenskeklassikere
Vi skrev tidligere i år om Sveriges 12 nye Signaturleder, som alle byder på spektakulære naturoplevelser typisk for landsdelen, og som man kan komme til med offentlig transport.

Her er tre Signaturleder i Sydsverige, som passer ekstra godt til vi danskere:

Signaturled Omberg
Ruten her er på i alt 85 kilometer og passer normalt til en fire til fem dages vandring.

Turen følger en lille del af den 1.400 kilometer lange Östgötaleden fra Boxholm til Omberg og videre til de fine strande langs søen Vättern.

Inden man når så langt, vandrer man gennem en kombination af skove og idylliske kulturlandskaber, hvor der er flere historiske seværdigheder undervejs. På turen kan man sove i telt, shelter eller i Den Svenske Turistforenings fine hytter, og der er flere steder at proviantere, så vægten i rygsækken kan holdes nede.

Du kan endda forkæle dig selv med et cafébesøg undervejs.

Læs mere om ruten Signaturled Omberg 

Signaturled Södra Bohuslän
Det er ikke underligt at Bohusleden er en danskerfavorit, da den byder på storslået natur tæt på Danmark.

Signaturleden her, som går fra Stensjön til Kungälv/Fontiner, er på 52,5 kilometer og kan vandres på fire meget overkommelige dage (eller på en hurtig weekend).

Selv om den slynger sig gennem landskaberne tæt på Göteborg (som gør transporten nem fra såvel Jylland som Sjælland), så bevæger man dig gennem flere naturreservater med fredelige søer og tyste bøgeskove.

De er hoteller og vandrehjem at bo på undervejs, hvis man vil have et tag over hovedet og undgå den tunge rygsæk.

Læs mere om Signaturled Södra Bohuslän 

Signaturled Österlen
Ruten her er en del af den enorme Skåneleden og ligger i det østlige Skåne. Rundturen er på i alt 93 kilometer og tager op mod en uge at vandre, alt efter hvor meget man går til.

Vandringen er ganske varieret med stille skove, fine markområder og flotte kyster, hvor vandet lokker med en forfriskende dukkert.

Der er godt med steder at overnatte og proviantere undervejs, så man ikke behøver at vandre med mere end en lille rygsæk og en madpakke til hver dag.

Fylder man rygsækken med telt og Trangia, er der dog masser af muligheder for at finde fred og fine overnatningsplader.

Læs mere om Signaturled Österlen 

Læs også:

Artikler om vandring i Sverige


S%C3%B6der%C3%A5sen_low Tre sydsvenske nyklassikere | Vandring | Sverige | Opdag Verden

Tag med opdag Verden på tur til Söderåsen:

FLOT WEEKENDVANDRING I SYDSVENSK LØVSKOV MED TELT OG DANSK TURLEDER

På turene til nationalpark Söderåsen kan du opleve noget af Sydsveriges smukkeste natur, og smage på vandring i et anderledes, og let kuperet terræn, i forhold til det danske. Her er masser af løvskov, klipper og kløfter, brusende åer og flotte udsigter undervejs.

PRIS: KR. 695 - MEDLEMSPRIS: KR. 595

Læs mere her

Skrevet af: Redaktionen Foto: Patrik Svedberg / imagebank.sweden.se, Skrevet Tirsdag, 06 august 2019, opdateret 07 august 2019, læsninger: 3107

Log ind