3 tips til at undgå vabler på vandreturen

VablerFølg de her 3 tips og minimér risikoen for de djævelske vabler, der kan forvandle vandreturen til en pinefuld affære.

1. Brug de rette vandrestøvler
Dine støvler skal passe dig og være gået til, inden du sætter ud på en længere tur. De må hverken sidder for løst eller for stramt – begge dele kan forårsage vabler, som opstår på grund af friktion. Sørg også for at gå vandrestøverne til på korte ture, inden du sætter ud på længere vandreture.

Læs guide til at vælge de rigtige vandrestøvler

2. Brug de rette sokker
Propper du fødderne i et par bomuldsstrømper og tramper ud på stierne, er der en rigtig god chance for, at vablerne popper op. Bomuldsstrømper suger nemlig fugt til sig, og vil du undgå vabler, skal du sørge for, at dine fødder er tørre. Brug derfor sokker specifikt designet til vandreture; ofte er der tale om sokker i uld og/eller syntetiske materialer. Pak også et ekstra par sokker, så du kan skifte til tørre sokker, hvis du får våde fødder.

3. Reager med det samme
Vær hele tiden opmærksom på, hvordan dine fødder har det. Det er så nemt blot at fortsætte derudad, selvom der er et sted på hælen eller tåen, der begynder at trykke. Men stop. Med det samme. Tag støvler og sokker af og undersøg foden. Er der det mindste tegn på irritation, rød hud eller lignende, så gør noget ved det med det samme, og du kan være heldig at undgå vablen. Brug f.eks. vabelplastre eller tape til formålet, efter du har tørret foden, hvis den er våd eller fugtig. 

Find mange flere tips til at undgå og pleje vabler

Foto: Nastco / www.iStockphoto.com

MERE VIDEN

Find mange flere artikler med viden til turen

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Fredag, 08 Marts 2019, opdateret 08 Marts 2019, læsninger: 4246

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...