3 ukendte vandrestier

3UkendteRuterLeder du efter en vandretur ud over det sædvanlige? En tur, der byder på store oplevelser, men som de færreste har hørt om?

Der kommer hele tiden nye forrygende vandreruter til verden over, og der findes vandreruter, der af den ene grund eller den anden formår at forblive ukendte blandt den brede skare af vandrere.

Vi har gravet tre spændende ruter frem fra gemmerne.

  1. Australiens Larapinta Trail er en 223 kilometer lang outback-oplevelse, som ender i Alice Springs i landets røde hjerte. Stien går gennem West MacDonnell Ranges National Park med dens høje klipper, vidtstrakte sletter og udtørrede flodsenge. Herude er jorden og klipperne ofte røde, sletterne grønne og gule og himlen for det meste blå. Ruten er inddelt i 12 etaper med gode faciliteter. Den bedste årstid er mellem april og august.
    Læs mere på www.larapintatrail.com.au

  2. The Great Eastern Trail i USA lever en tilværelse i stort set permanent skygge af klassikere som Appalachian Trail og Pacific Crest Trail. Stien er da også stadig under udvikling og langt fra så veludviklet som sine storebrødre; der er stadig sektioner, hvor man selv må finde vej og ender på små asfalterede veje og stier. Men den 2.575 kilometer lange sti, der går gennem ni stater i det østlige USA, fra Alabama i syd til New York i nord, byder på en oplevelse, hvor man ikke går i andres fodspor, men skaber sit eget eventyr. Læs mere på www.greateasterntrail.net

  3. Sinai Trail er Egyptens første langdistancevandreture. I løbet af 42 dage og 550 kilometer snor rundturen sig gennem Sinai-halvøens episke ørkener og giver et indblik i et ikonisk vildnis, der trækker historiske tråde tilbage til bibelske tider – og endnu længere tilbage. Stien er resultatet af et samarbejde mellem otte forskellige beduinstammer og er garant for et uforglemmeligt eventyr. Læs mere på www.sinaitrail.org

Foto: Stanislav Hubkin / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Tirsdag, 06 November 2018, opdateret 18 September 2018, læsninger: 1569

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind