40 vandreture i Portugal

Cicerone

Portugal er sjældent det første land, der dukker op, når man taler om at vandre i Europa, men landet byder på masser af smuk vandring i vidt forskellige landskaber og klimazoner på alle tider af året. Her er blandt andet vandreture under granittinder, på enge med vilde blomster, i skov, til vandfald, kirker og borge.

Engelske Cicerone har specialiseret sig i detaljerede guider til specielt vandrere, og i en spritny udgivelse fokuserer de på netop Portugal. Walking in Portugal – 40 Graded Short and Multi-Day Walks Throughout the Country indeholder detaljerede beskrivelser af 40 ruter i landet; for eksempel de storslåede landskaber i Peneda-Gerês National Park, de spektakulære kystklipper og jomfruelige strande på Costa Vicentina og turen til toppen af landets højeste bjerg.

Vandreruterne er inddelt efter sværhedsgrad og går fra de nemme, familievenlige ture til hårde ture over flere dage. Det gennemgåede tema er den smukke natur og mange ruter går gennem beskyttede området og nationalparker.

Hver rute har en beskrivelse, kort samt praktiske oplysninger, og der er baggrundsinformation om for eksempel historie, geologi, dyre- og planteliv og seværdigheder.

Læs mere om bogen på Cicerones hjemmeside.

Via Ferrata og vandring i Andalusien

Cicerone har også også et par andre interessante udgivelser i januar.

Walking the Mountains of Ronda and Grazalema beskriver 32 vandreture i Andalusien, hvor man finder dramatiske kalkstensklipper, frodige floddale og smukke hvide landsbyer, mens Via Ferratas of the Italian Dolomites: Vol 1 beskriver 75 Via Ferrata-ruter i bjergene omkring Cortina, Fassa, Sesto, Selva, Canazei and Corvara.

Find bøgerne samt mange andre vandreguider på www.cicerone.co.uk

FAKTA

Læs om vandring på Portugals Via Algarviana

Læs artiklen På afgrundens rand om Via Ferrata i Dolomitterne

Læs artiklen I maurernes fodspor om vandring i Andalusien

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Fredag, 19 Januar 2018, opdateret 19 Januar 2018, læsninger: 4083

Log ind

Cron Job Starts