tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 5 tips til at rengøre rygsækken  | Vandring | Opdag Verden

5 tips til at rengøre rygsækken

RengoerRygsaekkenSommersæsonen lakker desværre mod enden, og det betyder, at det er tid til at give sit grej en kærlig hånd, inden det tager en lille pause i grejskabet. Mens tøj bliver vasket og vandrestøvler gjort rent, så er det nemt at glemme rygsækken, som dog også fortjener en kærlig hånd, så den er i topform til den næste tur.

For hvad med de små rester fra energibaren, der gemmer sig nederst i lommen? Snavs og skidt, der har samlet sig i lynlåse? Sved, der er trængt godt ind i rygstykker eller hoftebælter?

Inden du går i gang, så husk at se vaskeinstruktionerne for netop din rygsæk. De fleste vandrerygsække vil ikke have godt af en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren, så du må selv i gang.

Her er 5 gode råd til at gøre rygsækken rent:

  1. Tøm rygsækken fuldstændig og ryst sand og lignende ud af den. Har du en lille støvsuger, så giv indersiden af rygsækken en tur med den.

  2. Fjern rammen, hvis det er muligt. Fjern også rygstykke og hoftebælte og vask dem for sig med lidt lunkent vand, mild, kemikaliefri sæbe uden parfume og en blød svamp. Skyl sæben ud og hæng til tørre.

  3. Fyld lunkent vand (er vandet for varmt, kan det gå ud over rygsækkens farve) i en balje med lidt mild sæbe uden parfume og kemikalier og skrub med en blød svamp eller klud, som ikke gør skade på rygsækken. Brug evt. en tandbørste de steder, hvor der er særligt vedholdende pletter og vær meget forsigtig på områder med mesh.

  4. Pas på med at skrubbe lynlåse, da de ofte har fået en vandafvisende behandling. Vask dem i stedet blidt, så du får fjernet snavs, sand og lignende, og giv dem f.eks. en lille smule olie efter vasken, så de glider godt igen.

  5. Hæng rygsækken til at tørre på hovedet. Vær sikker på, at den er helt tør, før du pakker den væk.

Nu har du en rygsæk, der er er i topform til nye eventyr og klar til at hevet ud af skabet med et øjebliks varsel.

Foto: Lukas Juocas / www.shutterstock.com

Læs også

Sådan vasker og imprægnerer du din friluftsbeklædning

Gør vandrestøvlerne rent (med video)

Masser af guider til at vælge det rigtige udstyr

 

Tags:

Udstyr
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Fredag, 02 august 2019, opdateret 03 april 2020, læsninger: 5502

Log ind