5 tips til at rengøre rygsækken

RengoerRygsaekkenSommersæsonen lakker desværre mod enden, og det betyder, at det er tid til at give sit grej en kærlig hånd, inden det tager en lille pause i grejskabet. Mens tøj bliver vasket og vandrestøvler gjort rent, så er det nemt at glemme rygsækken, som dog også fortjener en kærlig hånd, så den er i topform til den næste tur.

For hvad med de små rester fra energibaren, der gemmer sig nederst i lommen? Snavs og skidt, der har samlet sig i lynlåse? Sved, der er trængt godt ind i rygstykker eller hoftebælter?

Inden du går i gang, så husk at se vaskeinstruktionerne for netop din rygsæk. De fleste vandrerygsække vil ikke have godt af en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren, så du må selv i gang.

Her er 5 gode råd til at gøre rygsækken rent:

  1. Tøm rygsækken fuldstændig og ryst sand og lignende ud af den. Har du en lille støvsuger, så giv indersiden af rygsækken en tur med den.

  2. Fjern rammen, hvis det er muligt. Fjern også rygstykke og hoftebælte og vask dem for sig med lidt lunkent vand, mild, kemikaliefri sæbe uden parfume og en blød svamp. Skyl sæben ud og hæng til tørre.

  3. Fyld lunkent vand (er vandet for varmt, kan det gå ud over rygsækkens farve) i en balje med lidt mild sæbe uden parfume og kemikalier og skrub med en blød svamp eller klud, som ikke gør skade på rygsækken. Brug evt. en tandbørste de steder, hvor der er særligt vedholdende pletter og vær meget forsigtig på områder med mesh.

  4. Pas på med at skrubbe lynlåse, da de ofte har fået en vandafvisende behandling. Vask dem i stedet blidt, så du får fjernet snavs, sand og lignende, og giv dem f.eks. en lille smule olie efter vasken, så de glider godt igen.

  5. Hæng rygsækken til at tørre på hovedet. Vær sikker på, at den er helt tør, før du pakker den væk.

Nu har du en rygsæk, der er er i topform til nye eventyr og klar til at hevet ud af skabet med et øjebliks varsel.

Foto: Lukas Juocas / www.shutterstock.com

Læs også

Sådan vasker og imprægnerer du din friluftsbeklædning

Gør vandrestøvlerne rent (med video)

Masser af guider til at vælge det rigtige udstyr

 

Tags:

Udstyr
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Fredag, 02 August 2019, opdateret 02 August 2019, læsninger: 1912

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...