6 gode råd til at krydse floder

ToreGroenneDarchaPadumVandrer du i vildmarken, er det ofte nødvendigt at krydse vandløb, elve og floder. Hvert år dør vandrere rundt omkring i verden, når de undervurderer vandet. 

Har du vandret i vildmarken, kender du det garanteret. Stien, du vandrer på, leder dig direkte til en flodbred, og mellem dig og stedet, hvor stien fortsætter, flyder en flod. 

Der er ikke noget at gøre. Du skal over på den anden side. 

For det meste er det ikke noget problem at krydse små floder på vandreture, men det er stadig vigtigt at være opmærksom på forholdene og farerne, inden du vader gennem vandet. 

Har du en stor rygsæk på, kan du hurtigt miste balancen på glatte eller skarpe sten, og mister du først fodfæstet, og er strømmen kraftigere end antaget, kan situationen hurtigt udvikle sig dramatisk. 

Så sent som i sidste uge døde en 22-årig kvindelig vandrer i USA’s Mount Rainier National Park, da hun krydsede en flod.

En talsmand fra nationalparken udtalte, at ”flodkrydsninger kan være ekstremt farlige på det her tidspunkt af året. De kolde, hurtigflydende vande kræver stor forsigtighed; selv for vandrere med stor erfaring, viden og evner.”

Nationalparken udgav desuden 6 råd til at krydse floder: 

  1. Vær opmærksom på steder med ophobninger af stammer (som kan ændre strømme i floden, Red.), vandfald og andre farer.

  2. Find et sikkert sted, hvor du kan komme op ad vandet, hvis du skulle falde i, inden du krydser en flod. 

  3. Kryds floder, hvor bunden er jævn, og vandstanden er lav, og husk at vandstanden generelt stiger, jo senere på dagen, det er. 

  4. Husk at løsne din rygsæk, inden du krydser, så du hurtigt kan tage den af, hvis du ryger i vandet og ikke kan komme op igen. 

  5. Brug en kæp til at holde balancen, når du krydser. 

  6. Hvis det virker for farligt at krydse floden, så vend om eller find en anden rute.   

Find mange flere tips til turen

Foto: Tore Grønne

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Lørdag, 11 August 2018, opdateret 06 August 2018, læsninger: 2484

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind