Du er her:

3 alpestier vi drømmer om


Så mange stier i så smukke bjerge og så lidt tid. Alperne lokker med vandreoplevelser af de vilde, og vi har her gravet tre mindre kendte stier frem, som vi drømmer om at opleve.

  1. Slovenian Mountain Trail er den længste og mest populære sti i et land, der ofte ender i skyggen af de mere kendte Alpelande, når det kommer til vandring. Ruten er på i alt 600 kilometer og tager normalt fire uger at vandre (værsgo, sommerferien er planlagt!). Undervejs er der 49 hytter at overnatte i, 23 bjergtoppe og 5 byer. Stien blev oprettet helt tilbage i begyndelsen af 1950’erne og er velmarkeret. Læs mere på www.slovenia-outdoor.com, hvor du også finder beskrivelser af en række andre stier i landet.

  2. Grande Traversata delle Alpi, den store krydsning af Alperne, er en 1000 kilometer lang vandresti i den italienske region Piemonte. Hele ruten tager cirka 55 dage at vandre, og i sand alpestil kan man vandre med en lille rygsæk, da ruten går mellem bjergrefugier og små landsbyer, hvor man kan overnatte. På www.gtapiemonte.it kan man læse mere om hver enkelt etape.

  3. München til Venedig, eller ’Drømmevejen’ som den også bliver kaldt, er en særdeles varieret vandretur tværs over Alperne fra det tyske til Italiens Adriaterhavskyst. Undervejs bliver man konstant fodret med Alpeudsigter af den sublime slags, og der er også her rigelig med steder at overnatte med et tag over hovedet, så ryggen kan spares for den tunge rygsæk. Hele turen er på 570 kilometer og tager i omegnen af fire uger at tilbagelægge.

Foto: bluejayphoto / www.iStockphoto.com

Andre spændende artikler


Medlemstur i Atlasbjergene

Medlemstur i Atlasbjergene

Vandring i Tresticklan Nationalpark

Vandring i Tresticklan Nationalpark

20 år efter katastrofen i 1996

20 år efter katastrofen i 1996

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind