Du er her:

3 dagsture på La Palma

Himmelflugt & klippekyster


Den skønne ø. Det kaldes La Palma, som er den af De Kanariske Øer – med rette. Og den er ekstra skøn for vandrere. Her venter dig gåture på kanten af vulkaner, ned i dybe, grønne kløfter og op på stejle bjergrygge. Ofte på gode, velafmærkede stier.   1. RUNDTUR PÅ VULKANRUTEN Vulkanruten er en kronjuvel i La Palmas vandre-katalog. Stien stiger op gennem mørk fyrreskov og ud i sollyset, slynger sig forbi vulkankegler og åbenbarer kig ned til øens kystlinjer op til 1945 bratte højdemeter under dig. ”Far, fortæl videre! Hvad skete der så?” Jeg går i stå i min opdigtede fortælling. Jeg er faldet i staver over udsigten. Min datter, Filippa på fem år, efterlyser utålmodigt fortsættelsen på min historie om pigen Honningmund, der opfandt chokoladen, mens mit blik går på opdagelse. Vi har vandret op gennem tæt skov domineret af kanariske fyrretræer. For lidt siden passerede vi trægrænsen og har nu frit udsyn til de store skove, der vokser som et bredt, grønt bånd ned mod La Palmas vestkyst. En varm, tør vind skubber til træernes nåle med en lyd, der minder mig om et langt godstog i det fjerne. Dybt dernede skyller store Atlanterhavsbølger ind mod den klippefyldte, vulkansorte kyst. Min historie om Honningmund skal motivere Filippa til at vandre. Reglen er, at jeg kun fortæller historien, hvis hun går. Jeg stopper ofte, for langs stien er der små grene og store kogler, hun gerne lige vil undersøge og lege med. Men langsomt bevæger vi os da opad mod dagens top. I bærerygsækken snorker Johan på 9 måneder. Filippa var på samme alder, da hun var her sidst – og dengang var det hende, der sad i Osprey-rygsækken. I vinteren 2013 var vi også på barselsrejse. Vi besøgte alle De Kanariske Øer og syntes særligt godt om La Palma. Ikke mindst på grund af Vulkanruten, vi nu følger igen. Dengang vi kun havde Filippa, gik vi en væsentlig længere variant af dagens rundtur. Filippas korte ben og ret korte vandre-tålmodighed sætter en grænse for turenes længde. Sort lava og grøn skovEfter nogle kilometer opad drejer vi til venstre, væk fra langdistanceruten GR131, vi har fulgt. Vi følger en lidt utydelig sti langs et krater og op til toppen af Pico Birigoyo, 1807 moh. Vi kommer op til en cementsøjle, et trigometrisk punkt, på toppen. Min historie om Honningmund er slut. Nu går det nemlig kun ned, tilbage til bilen – og det trives Filippas vandrelyst langt bedre med. Sceneriet foran os er for vildt! Sorte, stejle lava-marker veksler med den dybgrønne skov. Længere væk kan vi se ind i Caldera de Taburiente – den store kløft under øens 2000 meter-toppe, der danner en hestesko. Hele kløften er nationalpark. Ude i Atlanten rejser sig mørke rygge. Vi kan både se Tenerife, La Gomera og endda El Hierro, den sydvestligste og mest isolerede i ø-gruppen. I løbet af dagen er der her på La Palma som sædvanligt dannet et tæt skylag fra omkring 600-700 meters højde og op til ca. 1600 meter. Mens vi går nordpå, ned fra toppen, letter skyerne mere og mere. Det samme g...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Peter Nordholm Andersen
Den 04. feb 2019
Senest opdateret den 13. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind