Du er her:

Nyt på bog & Lyd


Knud Rasmussen-bog i ny luksus-udgave

I år er det 100 år siden, at Knud Rasmussen påbegyndte den betydeligste og mest berømte af sine ekspeditioner; den 5. Thule-ekspedition.

Den tre år lange rejse strakte sig over 18.000 kilometer fra 1921 til 1924, hvor Knud Rasmussen realiserede sin storslåede plan om at udforske og dokumentere inuitstammer på strækningen fra Grønlands barske indlandsis over det nordlige Canada helt til Stillehavet og Sibiriens vilde tundra.

Deltagerne var bl.a. Peter Freuchen, etnografen Kaj Birket-Smith, arkæologen Therkel Mathiassen og en gruppe inuitter, hvis praktiske viden og arbejde var en vigtig forudsætning for rejsens succes.

Rejsen foregik med hundeslæde, og undervejs indsamlede Knud Rasmussen myter og sagn samt omkring 20.000 genstande, som kom til at danne grundstammen i Nationalmuseets samling. Han blev udnævnt til æresdoktor ved Københavns Universitet for sin indsats. I 1925 udkom Knud Rasmussens eventyrlige skildring om oplevelserne på den store slæderejse. Den her nye luksusudgave indeholder illustrationer, kort, optegnelser m.v., som ikke hidtil har været kendt og i en kvalitet, der aldrig er set før.

Fra Grønland til Stillehavet af Knud Rasmussen. 848 sider. 499,95 kr. www.lindhardtogringhof.dk 


Et lyd-eventyr med Eske Willerslev

DNA-forskeren og eventyreren Eske Willerslev har om nogen været med til at kaste nyt lys over menneskets historie og vandringer ud over kloden.

Her fortæller han selv om sine rejser til bl.a. Sibirien, USA og Kasakhstan; rejser, der både har formet ham som menneske, og som har ledt til ekstraordinære videnskabelige opdagelser.

Fra barnsben har en særlig drivkraft ført ham videre – fra dårlig i skolen over pelsjæger i Sibirien til international eliteforsker. Hans rejseberetninger starter i de helt unge år og handler om længslen efter et andet liv.

Om at træde ud i det ukendte.

Om konstant at udfordre sig selv personligt og professionelt og skubbe til grænserne for det mulige både mentalt og fysisk.

Eske fortæller også om, hvordan han mere end én gang har været helt derude, hvor han har set døden i øjnene, og om oplevelser, der rejser spørgsmålet, om der er mere mellem himmel og jord.

Det er et fucking eventyr! er en lydfortælling, der er produceret direkte til dine ører og handler om at drages af udfordringer og beruses af nye opdagelser. Karsten Pharao har indtalt rammen om historien.

Det er et fucking Eventyr! af Eske Willerslev. 2 timer og 58 minutter. 100 kr. www.gyldendal.dk 


10 ture i det sydnorske

Drømmer du om at vandre fra hytte til hytte i det sydlige Norge, så tag et kig på den her guidebog fra Cicerone. Den beskriver nemlig ti af netop den slags vandreture.

Turene er på mellem tre og otte dage og dækker klassiske fjeldområder og ruter som dem på tværs af Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell samt ture i Trollheimen, Ryfylke og rundt om Lysefjorden. Og så er der også en beskrivelse af turen til tops på Norges højeste bjerg; Galhøgpiggen.

Guidebogen har desuden beskrivelser af alle dagsetaper på ruterne, kort, information om overnatning, geografi, transport, proviantering, udstyr til ruterne og en hel del mere. Bogen er på engelsk.

Hiking in Norway – South af Ute Koninx. 296 sider. Ca. 150 kr. www.cicerone.co.uk 

Find din næste tur her


Priser fra 495,-
Fællesture
Vandretur i Mols Bjerge

Vandretur i Mols Bjerge

Ruteforslag
Himmelbjergruten

Himmelbjergruten

Ruteforslag
Dollerup bakker

Dollerup bakker

Andre spændende artikler


”Vinteren er det allerbedste tidspunkt!”

”Vinteren er det allerbedste tidspunkt!”

Vandring ad Hærvejen fra Viborg til grænsen

Vandring ad Hærvejen fra Viborg til grænsen

Guide: Kom i gang med vandring

Guide: Kom i gang med vandring

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind