Du er her:

3 pilgrimsture


Pilgrimsvandring er en oldgammel tradition, der stadig lokker med velanlagte stier gennem smuk natur samt mulighed for fordybelse. Middelalderlandsbyer, legender og seværdigheder binder hele oplevelsen sammen til en rejse, der nærer krop og sjæl. Vi kigger nærmere på tre kortere strækninger, som alle egner sig til en forlænget weekendtur sidst på året. Vejen til Rom Via Francigena i Italien Via Francigena er en oldgammel pilgrimsrute, der fører til Rom og siges at have startet i engelske Canterbury. Den mest berømte strækning er dog den del, der kommer fra Frankrig; deraf navnet, der betyder ’Vejen, der kommer fra Frankrig’. Der er nok kilometer på ruten til at holde pilgrimsvandreren travl i flere måneder, men det er også oplagt at snøre støvlerne til en mindre del af ruten – for eksempel den del, der går mellem de forfærdeligt charmerende toskanske byer San Gimignano og Siena; en rute på i alt 50 kilometer. Bakketopsby og vinmarkerDet er svært at forestille sig et mere fortryllende sted at starte end den middelalderlige bakketopsby San Gimignano, der er berømt for sine firskårne stentårne, der rejser sig over hyggelige pladser og snævre gyder. Uden for bymurene slynger stien sig gennem kuperede landskaber med vinmarker i hjertet af chianti-regionen. Her er rigeligt med middelalderbygninger langs ruten, der følger små grusveje og endnu mindre stier til Monteriggioni, der er som flået direkte ud fra et eventyr med muren, der omgiver byen. Inde bag murene venter hyggelig overnatning. Turen videre til Siena følger små brostensbelagte veje gennem skov, går forbi ruinerne efter middelalderlandsbyen Cerbaia og videre til Siena, hvor det oplagte sted at slutte er den smukke, stemningsfulde centrale plads Piazza del Campo. Her har du har gjort dig mere end fortjent til at forkæle dig selv på en af de skønne caféer. Transport: Flyv retur til Firenze for omtrent 900 kroner. Her fra går der lokal bus til San Gimignano og tilbage igen fra Siena. Tjek www.sienamobilita.it.  Overnatning: Der er pilgrimsovernatning på den centrale plads midt i lille, stemningsfulde Monteriggioni. I San Gimignano er det af og til muligt at få en særlig pilgrimsrabat på små herberger. Info: Læs mere om ruten og find kort på www.viefrancigene.org. Vil du have et mere personligt indblik i, hvordan det er at vandre turen samt masser af billeder og links til overnatning, så tjek www.anitaraftery.blogspot.com. I Jesus’ fodspor Jesus Trail i Israel Jesus tog ikke bussen, som de fleste besøgende i Israel gør i dag. Nej, han vandrede, og på Jesus Trail kan du gøre det samme. Den 65 kilometer lange sti, som de fleste gennemfører på fire dage, følger nemlig i Jesus’ fodspor gennem hans gamle hjemegn, Galilæa, i det nordlige Israel. Det var her, den historiske Jesus voksede op, og det var de områder, han vandrede rundt i. Stien starter på en brostensgade tæt på markedet i Nazareths gamle bydel og slynger sig gennem Galilæa til slutpunktet i Kapernaum, hvor Jesus...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 03. nov 2017
Senest opdateret den 25. sep 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind