Du er her:

3 simple tips: Gode billeder på vandreturen


Det kan være svært at fange formidable landskaber på billeder ude på vandreturen. Her er tre simple tips til at tage gode vandrebilleder på tur, hvad enten du bruger spejlrefleks eller mobiltelefon. Billederne herunder er alle taget på en vintervandretur i amerikanske Grand Canyon; en tur præget af store panoramaer på vej ned i kløften og kradsbørstig ørkenvegetation i bunden.   1 Find en anderledes vinkel Læg dig ned. Kravl op i et træ. Fin en ny vinkel, og se hvordan du pludselig kan tage helt andre billeder, der fortæller en helt anden historie og – helt konkret – giver et nyt perspektiv på turen. Billedet her over er taget med selvudløser i bunden af Grand Canyon. Her vandrer man på smalle stier omgivet af kaktusser. Det var det, jeg gerne ville vise med billedet. Havde jeg blot taget et billede af en kaktus, havde det ikke haft den samme effekt, som det giver, at man kan se mine støvler trampe af sted på stien. 2 Bevæg dig væk fra stien Rigtig mange vandrebilleder kommer til at ligne hinanden. De er taget af en person, der står på stien og kigger fremad i stiens retning. Måske ser man nogle turkammerater med ryggen til, der vandrer ud i landskabet. Er du forudseende og bevæger dig op foran og væk fra stien (uden at gøre skade på vegetationen), kan du dog få billeder, der har en helt anderledes effekt og giver et større indblik i naturen, du er omgivet af. Forsøg at få noget med ind i forgrunden (kaktussen), mellemgrunden (vandreren) og i baggrunden (klippevæggen). 3 Hav et menneske på dit panorama Et landskab, der er overvældende stort og overvældende smukt ude på stien, kan blive undervældende ordinært på et billede. Det er nemlig uhyre svært at gengive et stort, smukt landskab på et billede (med mindre man teknisk er enormt dygtig og f.eks. kan lege med lyset). Men har man et menneske med på billedet, får det pludselig en ny dimension. Billedet får pludselig en historie om mennesket i den store natur. Så næste gang du ser et landskab, der blæser dig bagover, og du vil forevige så vent et minut eller to. Lad din vandrekammerat komme i position på sted, hvor de står frem i billedet, selvom de er små.MERE OM FOTO Læs flere artikler og guider om foto

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Bech
Den 22. mar 2019
Senest opdateret den 13. jan 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind