Du er her:

4 tinder for de fleste i Europa

Til tops i Europa


Du behøver ikke risikere liv og lemmer for at komme til tops på tinder, der lokker med uimodståelige udsigter, der tager pusten fra de fleste. Vi har fundet fire bjerge, du kan vandre til tops på.

 

1. Gaustatoppen i Norge

60.000 KM² FOR FØDDERNE

Vores venner i Norge er forkælede med bjerglandskaber og tinder, vi kun kan sukke efter i det danske, og man behøver ikke langt mod nord for at finde bjerge, der har det hele i form af fin vandring til toppen, og udsigter der tager pusten fra de fleste.

Det kræver hverken et stort indhug på feriekontoen eller et dybt dyk i tegnebogen at komme til tops på Gaustatoppen, der ligger i udkanten af Hardangervidda i det sydlige Norge. I klart vejr kan man se op mod 60.000 km² af Norge fra den 1883 meter høje top – et større areal, end man kan se fra noget andet punkt i Norge.

Mens toppen blot er nummer 309 på listen over Norges højeste toppe, så spiller omgivelserne ind. Gausta står nemlig mere eller mindre alene og virker derfor langt højere. Den er ganske enkelt imponerende.

Vildmark til horisonten
Der er en sti, der er nem at følge, som fører hele vejen til toppen. Tæt på toppen finder man en lille hytte drevet af Den Norske Turistforening, der er åben i højsæsonen, hvor man kan få sig en pause, en snack og nyde udsigten.

Hele turen til toppen og ned igen tager et sted mellem en halv og en hel dag, alt efter hvor hurtigt man bevæger sig, og hvor lang tid man bruger på at skue ud over de endeløse landskaber fra toppen af bjerget.

Her har du vildmark og søer, fjelde og tinder så langt øjet rækker. På toppen finder man for øvrigt en gammel militærinstallation, og inden i bjerget går en smal jernbane næsten til toppen. Den blev bygget under den kolde krig i 1950’erne.


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind