Du er her:

175 møder med Alaskas konge: Grizzlybjørnen


Alaska har hele 40.000 brunbjørne eller grizzlybjørne, som de kaldes i Alaska. Nordmanden Lars Monsen ønskede at opleve spændingen, glæderne og udfordringerne ved at leve med telt, riffel og fiskestang midt i grizzlyens eget hjem.

Tidlig morgen ved Togiak River et stykke nord for Bristol Bay i Alaska. En brunbjørn med tre små unger lunter stille og roligt langs bredden af elven på jagt efter noget spiseligt. Pludselig begynder moderen at snøfte højt og ildevarslende. De superfølsomme næsebor har fået færten af en farlig fjende - mennesket!

Larmen fra bjørnen er så høj, at jeg vågner med et spjæt. Bjørnene står midt inde på vores bålplads! Heldigvis bruger jeg altid soveposen som tæppe, så jeg får lynhurtigt fat i geværet og er klar til at afsende seks dødelige skud, hvis teltdugen pludselig skulle rives itu af syleskarpe klør. Denne bjørnemor er så stresset, at hun formentlig vil angribe øjeblikkeligt, i det øjeblik hun får øje på et menneske i bevægelse.

Hun løber frem og tilbage i ti nervepirrende minutter, formentligt for at samle sine tre viltre småunger. Til sidst hører vi ikke andet end den svage raslen i ellekrattet og en laks, som plasker i elven. Dramaet er ovre. Det gik godt, fordi vi altid sover i tryg afstand fra bål- og spisepladsen, hvilket mindst bør være 50 og gerne 100 meter!

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind