Du er her:

Camilla vandrer 3500 km på Appalachian Trail


CamillaKaae3Camilla Kaae er netop nu et sted på en vandresti i det østlige USA. Formentligt i en stor skove i nogle øde bjerge. Hun er nemlig, ene kvinde, på vej mod nord på den formidable Appalachian Trail.

Den 3500 kilometer lange vandresti slynger sig op gennem 14 stater i bjergkæden Appalacherne; fra Gerogias Springer Mountain i syd til Maines Mount Katahdin i nord. Vi fangede Camilla små 400 kilometer inde på ruten, hvor hun netop havde forladt Great Smokey Mountains, for at høre, hvordan hendes start har været.

CamillaKaae2

Hvordan er det at have så mange skridt forude?
”Bjerget Katahdin er mere et ønske end et egentligt mål. Jeg har stadig så mange mil tilbage, at jeg har svært ved at forestille mig, at jeg nogensinde når slutdestinationen. Jeg prøver i stedet at koncentrere mig om det, der sker lige nu og her, og ser frem til de oplevelser der venter rundt om hjørnet.

Katahdin er stadig omkring 2.000 mil væk, og jeg har næsten lyst til at give op bare ved tanken. I stedet ser jeg frem til at ramme foråret rigtigt; træerne er ved at springe ud. Solen begynder så småt at varme. Jeg ser frem til at pakke shortsene ud. Og uden tvivl at opleve mange flere af de fantastiske øjeblikke af stilhed, med følelsen af at være overladt alene med naturen, skønheden og roen."

Hvad har været et par af højdepunkterne ind til videre?”
”Menneskerne på turen. At overleve sne, kulde og storm. Udsigterne. Naturen."

Hvad er det bedste ved at være af sted?
”Det bedste ved at være af sted er helt klart følelsen af at være mig selv. Der er ikke nogen, der kræver noget af mig, og jeg står ene og alene for egen overlevelse. Det er pisse hårdt og på samme tid den mest livsbekræftende følelse, jeg kender. Jeg har indtil videre klaret mig i fremmed skov i snart halvanden måned, og jeg føler ikke engang, at turen rigtig er begyndt endnu.”

CamillaKaae1

Du kan følge med i Camilla Kaaes videre færd på Facebook og på hendes hjemmeside: En snegl på vejen

I det næste nummer af Opdag Verden, der udkommer den 1. juni, kan du læse en længere artikel om Jeppe Gabriel Spences tur på Appalachian Trail sidste år. Han vandrede også alene.

 

Skrevet af: Tore Grønne
Den 04. maj 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021

Faktaboks

The Appalachian Trail

  • Ideen til The Appalachian Trail opstod i 1921 og den omtrent 3500 kilometer lange rute var klar i 1937.

  • Det meste af ruten går gennem store skove i bjergkæden Appalacherne. 

  • Appalachian Trail er en af de tre store vandreruter i den såkaldte Triple Crown of Hiking. De to andre stier er Pacific Crest Trail (4270 km) i det vestlige USA og Great Divide Trail (ca. 5000 km) i det centrale USA.

Læs mere om The Appalachian Trail

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind