Du er her:

Camønoen til fods

Kongerigets venligste vandrerute


Danmarks nyeste vandrerute hedder Camønoen og bugter sig 175 kilometer over Møn, Nyord og Bogø. Ruten åbnede officielt i juni 2016, men vi tyvstartede og vandrede en god bid af turen, der går under navnet Kongerigets venligste vandrerute, et par dage inden. Vi blev langt fra skuffede.

 I det fjerne varmeflimmer skimter jeg Mønbroens buekonstruktion, Danmarks måske smukkeste bro. Over det blå hav og længere ude mod Storstrømmen stikker Farø-broens to spidse tårne op over sommerlandskabet i et land bundet sammen af broer og færger.

Himlen er blå, og solen bager, da vi ad små markveje påbegynder vores tyvstart på Danmarks nye vandrerute, Camønoen, som egentligt først officielt indvies om nogle dage.

Gruset knaser under fødderne, fuglene kvidrer, og kornet står grønt på markerne, mens vi vandrer nordpå mellem Stege og lilleputøen Nyord.

Vi vandrer forbi marker, hvor køer ligger i solen og tygger drøv blandt gule markblomster, og lige inden vi når dæmningen mellem Møn og Nyord, sætter vi os i græsset og holder pause for at gøre et indhug i beholdningen af müslibarer, inden vandrestøvlerne bringer os til en ny ø.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind