Du er her:

Vandring gennem Vestjylland


Vi var tre biologistuderende, som sidste år i skolernes efterårsferie besluttede os for at finde et ukendt, men lettilgængeligt vandreområde i Danmark. Vi planlagde vores vandretur ud fra det princip, at ingen behøver at rejse mange hundrede kilometer og betale i tusindvis af kroner for at nyde en afstressende ferie i vild natur. Igennem familierelationer i den vestjyske by Ørnhøj hørte vi om det område, som denne rejseartikel fortæller om. På forhånd kendte vi intet til vandringsmulighederne omkring byen, men vi blev ikke skuffede.

Naturområdet ligger syd for Holstebro og er ikke kendt af mange andre end de lokale. Der findes i området en lang række afmærkede ruter, og informationer om disse kan skaffes gennem det lokale turistbureau, som har et stort udvalg af kort.

Hvis man interesserer sig for kultur, er der mange spænden¬de steder at besøge. Landsbysamfund og lokale museer byder på et udvalg af områdets historie. Vi interesserede os mest for den spændende natur, og var egentlig på fotosafari med den omdiskuterede urfugl som hovedbytte. De sidste urfuglebestande, som med sikkerhed er blevet observeret, levede i områder, hvor vi vandrede.

Vandringen går gennem det udbredte vestjyske kulturlandskab. Det vil sige grønne, fredfyldte ådale, lyngheden, egekrat, nåletræsplantager, stille skovsøer samt store hedearealer. Naturen er præget af det barske klima, og sidste års stormfulde efterår har medført en uhyre mængde fældede træer.
 
Vi havde ingen problemer med drikkevand. Flere steder mødte vi lokale gårdejere, som alle var utroligt gæstfrie. Et enkelt sted blev vi endda inviteret indenfor på frokost og tilbudt at overnatte på en fodboldbane bag familiens gård. Nok er langt de fleste gæstfri, men hvis man ønsker at krydse en beplantet mark, er det en god idé at spørge om lov først.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind