Du er her:

Guide: Den Norske Turistforenings hytter

Betjente, selvbetjente og ubetjente


Den Norske Turistforening (DNT) har 500 hytter spredt rundt i landet. Alle kan benytte sig af hyttesystemet, som bygger på tillid, og man står selv for at betale og passe på hytterne. Med et medlemskab af DNT får man rabat på overnatning i hytterne samt mulighed for at låse de selvbetjente hytter op.   Betjente hytter Her kan man bo på alt fra sovesale til private værelser. Der er stor forskel på størrelsen af betjente hytter, men ofte er der så mange sengepladser, at man altid kan regne med, at der er plads i sovesalen. Når man køber overnatning, er det normalt med fuld forplejning, da man ikke må tilberede sin egen mad i hytterne. I spisesalen sidder man ved langborde, og forplejningen består af en treretters aftenmenu, kaffe og kage, morgenbuffet samt madpakkesmøring til frokost. Desuden kan man få fyldt sin termokande med kaffe, te eller kakao til dagen på stierne. I de fleste betjente hytter er der bad og nogle steder også træk og slip-toiletter samt tørrerum. Der er én eller flere pejsestuer og massevis af bøger, spil og kort, man kan låne. For et voksent medlem koster det 840 norske kroner for en overnatning på sovesal med fuldforplejning, mens et ungt-medlem betaler 500 norske kroner og et børnemedlem betaler 295 norske kroner. Selvbetjente hytterDe selvbetjente hytter er enkle hytter med køjesenge og sovesale, men uden bemanding og betjening. Der er stor forskel på størrelsen af selvbetjente hytter; ofte er der plads til omkring 20 vandrere. Tjek evt. hjemmefra på www.ut.no.Hytterne har køkken med gasblus, muldtoilet, pejs og blødt møblement. I alle selvbetjente hytter finder man et maddepot med mad til alle typer måltider, og man kan købe mad, selvom man ikke overnatter der. Man skal have en DNT-nøgle for at komme ind, men mange steder er der også en reservenøgle. Hytterne får skiftet sengetøj og fyldt lagrene op af frivillige. Betalingsformen varierer fra hytte til hytte, men er oftest kontant eller via bankoverførsel. Nogle nyere hytter har en højere pris, men har også indbygget strøm samt et rigtigt toilet og bad. Den Norske Turistforenings hytter bygger på tillid og ingen kontrollerer, at man betaler, eller om man efterlader hytten i god stand. I alle selvbetjente hytter gør man rent efter sig, så de næste kan få samme glæde af den, som man selv har haft. Ubetjente hytterHer er tale om hytter uden senge eller maddepoter. Ofte er der et gasblus eller ildsted i hytten, og i nogle hytter er det muligt at sove på enten bænkene eller på gulvet. MEDLEMSKAB OG PRISER Et medlemskab af DNT koster 660 nok. for en voksen (+27 år), 340 for en ung (19 – 26 år) og 125 for børn (4-12 år) pr år. Priserne for overnatning varierer fra turistforening til turistforening, men priserne i Trondheim Turistforening er: Betjent hytte i sovesal med fuld pension Voksen: ca. 1200 nok. / Voksen med medlemskab: 840 nok. Ung (13-26 år): 720 nok. / Ung med medlemskab: 500 nok. Børn (4-12 år): 425 nok. / Børn med medlemskab: 295 nok. Sel...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 12. jul 2018
Senest opdateret den 10. jul 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind