Du er her:

En vandretur i Romsdalen i Norge


I disse år udbydes der stadig flere rejser og kurser, som tilbyder oplevelser i naturen, og ofte er der alt for meget, man gerne vil kaste sig ud i. Man kan bestige utallige fjeldtoppe, besøge nye og ukendte elve, plukke blomster i midnatssolens skær og for resten også tage et smut til Zambesi… Men hvad er det egentligt der skal til for at blive tilfredsstillet - opleve den indre ro eller den ultimative oplevelse?Mange af mine bedste ferier i de senere år har jeg tilbragt i Romsdalen, der har fået en stor plads i mit hjerte. Romsdalen er et af de vildeste og flotteste fjeldområder i Norge, hvor det vrimler med imponerende fjeldtoppe. Her finder man også den berømte Trollveggen - en over 1000 meter høj, lodret bjergvæg, der er en attraktion for klatrere fra hele verden. Og nede mellem disse mægtige kolosser ligger frodige marker og enge og charmerende små bygdesamfund. Når man på afstand betragter denne mægtig natur, kan den godt virke lidt afskrækkende. Det hele føles lidt for stort og uhåndgribeligt. Man skal dog ikke lade sig skræmme væk, men derimod tage sig god tid og nærme sig området med respekt. På den måde vil man erfare, at der i Romsdalen findes muligheder for alle. Det gælder for nybegynderen, der dårligt nok ved, hvilken vej huen skal vende, til den barske bjergbestiger, der aldrig kunne drømme om at bruge hue. Romsdalen ligger i det vestlige Norge. Åndalsnes er den nærmeste by i området, og selvom der på ingen måde er tale om en metropol, så finder man her alt, hvad man behøver. På kortet kan det godt se ud som om, at Romsdalen ligger et godt stykke fra alfarvej, men faktisk er transporten intet problem. Den enkleste rejsemåde er med tog eller bil, men lufthavnen i Molde ligger faktisk ikke længere væk end 60 km. Læs mere om dette i faktaboksen senere. VejrforholdI denne del af Norge er store og hurtige skift i vejret meget almindelige. Det mest afgørende for den lokale vejrudvikling er vindretningen. Meget hurtigt vil du erfare at vestlig og nordvestlig vind giver dårligt vejr. Men når meteorologerne lover østlig og sydøstlig vind, så gælder det om at pakke rygsækken, gå tidligt i seng og være klar til at udnytte det gode vejr. Som altid i fjeldet kan der ligge sne i de højeste områder eller på nordvendte skråninger til langt hen på sommeren, og hvis du er uheldig, kan du faktisk også opleve snevejr på toppene - også midt i juli. Men til gengæld byder sommermånederne heroppe mod nord også på nogle fantastiske lyse nætter, der gør det muligt at udnytte hele døgnet fuldt ud. Vandreture på mærkede stierInde blandt Romsdalens mægtige fjelde findes der et netværk af afmærkede vandrestier. Disse er et glimrende udgangspunkt for alle, som holder af vandreture i spændende og afvekslende terræn. Her har du mulighed for at vandre fra hytte til hytte i et område, som endnu ikke er “opdaget” af det store norske turfolk. Og får du undervejs lyst til at gå væk fra de mærkede stier og op på en top for at nyde udsigten, så kan du faktisk ik...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Jonny G. Larsen
Den 24. feb 2009
Senest opdateret den 09. jan 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind