Du er her:

Hvad? Man kan vandre på de Kanariske Øer!

Vandring på vulkaner


Da det går op for Camilla, at Spaniens højeste bjerg er en aktiv vulkan på Tenerife, pakker hun rygsækken og tager af sted. Hun vandrer gennem laurbærskove, troldeskove og urskove, møder oldinge og håber at komme til tops på vulkanen, selvom den til at starte med er ’lukket’ af sne.

”Har du så nogensinde vandret på de Kanariske Øer?”

Jeg er stødt ind i et ægtepar på vandrestien i Sierra Nevada-bjergene i Sydspanien, og først tror jeg, de laver sjov. De Kanariske Øer er jo ikke et sted, man vandrer, men et sted med strande, sangria og grisefester.

Men de ser gravalvorlige ud. 

”Spaniens højeste bjerg ligger på Tenerife,” fortæller de.

Hvad? Er der bjerge på øerne? Og endda Spaniens højeste?

Jeg er forbløffet, og resten af dagen udspiller der sig en mindre kamp i mine tanker mellem mine fordomme om de Kanariske Øer og nysgerrigheden omkring dem.

Nysgerrigheden fortager ikke, og vel hjemme igen, undersøger jeg sagen nærmere. Og den er god nok. Det højeste bjerg i Spanien, med sine 3718 meter, er vulkanen Teide, som ligger på Tenerife.

Den er til med verdens tredje højeste vulkan målt fra vulkanens bund; den er det højeste bjerg i EU uden for Alperne og den stadig hører under kategorien ’aktiv’, selvom det snart er hundrede år siden, den sidst var i udbrud. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at det kun er et spørgsmål om tid, inden jeg sidder på et fly på vej til Tenerife for at undersøge sagen nærmere.

Vulkanen lukket
Myndighederne har lukket Teide på grund af sne. Godt nok har det været overraskende køligt, siden jeg landede på Tenerife for lidt over et døgn siden, men jeg har ikke i min vildeste fantasi forstillet mig, at der ligefrem kunne falde sne her. Eller for den sags skyld så meget, at man ligefrem er nødt til at lukke vulkanen. Og da slet ikke i maj.

Jeg ved heller ikke helt, hvad det vil sige at ’lukke en vulkan’, men dét finder jeg ud af, da politiet standser mig på vej op mod Teide og meddeler, at jeg ikke må køre højere op. De forventer, at der bliver åbnet for adgang igen om et par dage, så bestigningen af Teide må altså vente til en anden god gang.

Eftersom toppen af Teide er det eneste, jeg er interesseret i at foretage mig på Tenerife, bestemmer jeg mig for i stedet at tage til naboøen La Gomera, som ligger 30 kilometer vest for Tenerife. Det viser sig at være en af de bedre ideer, jeg får på turen, da La Gomera er en rigtig hyggelig, lille ø med et hav af spændende vandretruter gennem de mange dybe kløfter, der skærer sig gennem øens frodige landskab.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture på Gran Canaria

Vandreture på Gran Canaria

Ruteforslag
Camino dos Faros i Spanien

Camino dos Faros i Spanien

Priser fra 4.998,-
Ture på egen hånd
Tværs over Mallorca - Tramuntana

Tværs over Mallorca - Tramuntana

Andre spændende artikler


Topfeber på Tenerife

Topfeber på Tenerife

Vandring: Tenerife på tværs

Vandring: Tenerife på tværs

Øhop med vandring på De Kanariske Øer

Øhop med vandring på De Kanariske Øer

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind