Du er her:

Varieret vandring på Vest Kreta


ARTIKEL Tæt på turistmylderet ligger det ’rigtige Kreta’ med høje bjerge, dybe kløfter og idylliske landsbyer. Erik Petersen har fundet sit vandremekka på sydkysten af Vestkreta, hvor han på sine vandreture tit ikke møder andet end geder

Selvom der kun er 50 kilometer i fugleflugt, skal du regne med en bustur på mindst fire timer, hvis du vil fra Kretas hovedby på nordkysten, Chania, til landsbyen Paleohora på sydkysten. For at krydse øen skal du nemlig igennem ’Lefka Ori’– de hvide bjerge. På det lille stykke, der svarer til afstanden mellem Odense og Middelfart, skyder 30 bjergtoppe på over 2000 meter op i landskabet.


Det er det, Erik Petersen elsker ved Kreta: Så vild natur samlet på så lille et område og så kort afstand fra turistbyerne til de mennesketomme bjerge. Erik har vandret på Vestkreta syv gange og fortæller, at selvom han har vandret mange steder i både Syd-, Øst- og Nordeuropa, vender han altid tilbage til Kreta. Her har han mødt en velvillighed, han ikke er stødt på andre steder.


”Overalt er der en enorm hjælpsomhed,” siger han og husker dengang, han og en gruppe andre turister fik lov til at leje en af de lokale rutebiler, fordi de ikke havde nået den sidste, der gik fra Chania til Paleohora. 


”Det ville aldrig kunne lade sig gøre i Danmark.”


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind