Du er her:

Trekking i Japan


Mt_Fuji.jpgHvad de fleste nok ikke ved er at Japan er 80 % bjerge, hvilket giver rigtig mange gode muligheder for trekking.

Det er noget som japanere selv ynder, og da de er nogle udstyrsfreak er det ikke usædvanligt at se folk godt liret op med unødvendigt grej, så som bjørneklokker til at skræmme bjørne væk.

De japanske alper på Central Honshu

I det der bliver kaldt de japanske alper på central Honshu, er der mange forskellige ruter i de smukkest alpine landskaber.

Der er både dale med evig sne og hellige toppe – og ingen bjørne. På de populære ruter ligger der vandrehjem, man kan bruge. 

Disse er dog ikke helt, som vi kender dem fra andre steder. Nogle af dem er så store at de har plads til 1500 overnattende gæster, men det hører med til trekking oplevelsen i Japan.

De fleste vandrehjem er dog noget mindre og har tilhørende teltplads, hvis man ønsker lidt privatliv. Prisen for en overnatning kan være lige så høj som de omkringliggende toppe, ca. 700 danske kroner inkl. aftensmad og morgenmad. Men alt bliver også fløjet op med helikopter.

Aber_Japan.jpg

Mt. Fuji

Den mest berømte trekking rute er selvfølgelig bestigningen af Mt. Fuji som med sine 3776 m er Japans højeste punkt. Fuji-san, som japanerne kalder den for, er ikke bare et bjerg men en aktiv vulkan, som sidst var i udbrud i 1707. Et japansk ordsprog siger at ”der findes to slags tåber; dem der ikke bestiger Fuji-san og dem der gør det flere gange”.
Den officielle sæson for bestigningen er kun juli og august, og i løbet af dem er der op til 180.000 besøgende med fødderne i lavagruset. Dermed skulle det være verdens mest bestegne bjerg. Man kan med fordel gøre forsøget lige udenfor sæsonen, men man vil måske have problemer med transport til og fra. Det eneste det kræver, er et par gode sko, noget varmt tøj (det bliver seriøst koldt på toppen), en lommelygte og tålmodighed.


8692129.jpgHokkaido


Hvis man hellere vil have det hele for sig selv, kan den nordlige ø Hokkaido anbefales. Her kan det være en fordel med de famøse bjørneklokker, da der er bjørne, som skal tage seriøst.
Der er en rigtig god webside, hvor man kan søge mere information ang. trekking og andre friluftsaktivitter i Japan; www.outdoorjapan.jp.

Kagoshima

En smule ”off the beaten track” (selv om hele Japan er det) ligger denne millionby på sydspidsen af den subtropiske ø Kyushu. Det specielle ved byen er at, på den anden side af fjorden tårner Sakurajima sig op. En yderst aktiv vulkan, som til tider spy så meget aske op, at alt i byen bliver efterladt sort og støvet. Ja, selv skolebørnene bærer små gule hjelme, som en del af skole uniformen – gad vide hvor meget de hjælper?

Kildebade

En anden populær aktivitet blandt japanerne er de såkaldte onsen – varme bade. Vandet kommer som regel fra en varm kilde, og de større bade har mange forskellige pools med forskellige temperatur og mineral kombinationer. Etikken er, at man først vasker sig siddende på små skamler og derefter hopper, åh undskyld, sætter sig i poolen. Nøgen. Sammen med andre. De fleste bade er derfor kønsopdelt, og de som ikke er, skal man have en kimono på, som man få udleveret.

Skrevet af: Bo Løvschall
Den 04. jan 2008
Senest opdateret den 09. maj 2021

Andre spændende artikler


Den lyserødes stålfallos' festival

Den lyserødes stålfallos' festival

Dukkernes festival

Dukkernes festival

I kajak rundt om Kyushu

I kajak rundt om Kyushu

Kansai-regionen

Kansai-regionen

Tokyo

Tokyo

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind