Du er her:

MIKROEVENTYR I DANMARK

På opdagelse i det nære


Længes du efter mere eventyr og natur i din hverdag, så er mikroeventyr vejen frem. Mikroeventyret handler nemlig om at få klemt små eventyr ind i hverdagen, selvom du har travlt med job, familie og daglige pligter. Konceptet er nemt, billigt (hvis ikke gratis) og kræver minimal planlægning. Et mikroeventyr kan være at pakke rygsækken med telt, liggeunderlag, sovepose og frysetørret mad og vandre en weekend på Nordsøstien. Et mikroeventyr kan være at finde en shelterplads i nærheden af, hvor du skal på kursus næste dag og tage en overnatning dér frem for at køre hjemmefra utrolig tidligt på kursusdagen. Et mikroeventyr kan være at finde en vandrerute, et sted du ikke har været før, og bruge hele søndagen på at udforske det nye område. Et mikroeventyr kan være at tage din partner og ungerne i hånden og finde en bålplads, hvor I laver aftensmad og slutter af med snobrød eller skumfiduser, inden I tager hjem i det varme hus igen.
Mikroeventyr er de små eventyr, du kan få klemt ind mellem fyraften og næste morgen, du skal på arbejde. Lad os sige, at du har fri klokken 17.00 og møder ind igen klokken 8.00 næste morgen. Det giver dig faktisk 15 timer, som du kan bruge på at tage på eventyr. Du behøver nemlig ikke at vandre Kungsleden, bestige Kilimanjaro eller sejle jorden rundt for at få fornemmelsen af at være på eventyr. Du kan sagtens opnå samme følelse i kroppen, der giver energi, overskud og en lykkerus, ved at tage på mikroeventyr. Alle kan være med Der er ingen grund til panik, hvis du er ny i friluftslivet, for når det kommer til mikroeventyr, kan alle være med. Naturen stiller ingen krav. Der er højt til himlen og åbent 24 timer i døgnet, året rundt. Naturen er tilgængelig for alle, og du kan starte i det små. Kør til din nærmeste kyst, gå langs vandet og se, om du kan få øje på sæler, finde rav eller samle skrald. Det er svært at blive væk i Danmark, da der altid er en større markvej eller et hus i nærheden. Størstedelen af Danmark er desuden dækket af telefonmaster, så du kan få signal til Google Maps og se, hvor du befinder dig. Der er intet, der holder dig tilbage. At tage på mikroeventyr kræver ikke en masse tid, penge eller udstyr. Det er enkelt, og du skal i bund og grund ikke bruge andet end nogle sko, der er gode at gå i, og noget tøj der holder dig tør og varm. Du behøver ikke en dyr, teknisk skaljakke mod regnen til at starte med– en helt almindelig regnjakke er ganske udmæ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Maria Rømer
Den 14. jun 2020
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

10 grejtips til den sikre dagstur

10 grejtips til den sikre dagstur

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind