Du er her:

Trekking: Mordors uhyggelige bjerge - Tongariro Northern Circuit


Vandreruten Tongariro Northern Circuit har status som en af New Zealands såkaldte ’Great Walks’. Vandreruten ligger i Tongariro National Park, som er New Zealands ældste af slagsen. Den snor sig over Mount Tongariro og Mount Ngauruhoe og fører dig og din rygsæk gennem fantastiske landskaber. Det er blandt andet de vulkanske landskaber Tongariro National Park, der lægger kulisse og filmrammer til det uhyggelige mørke rige Mordor i filmtrilogien om Ringenes Herre.

Det er dramatiske landskaber med gletscherdale og vulkaner, hvor der er mulighed for at vandre i både en eller flere dage. Hele rundturen tager tre til fire dage. Det er en rute, der egner sig til sommermånederne i december og marts, da der ellers ligger en del sne på stierne.
 
Hvis du vil gå hele rundturen, skal du begynde og ende i nærheden af Whakapapa Village. Byen ligger omkring 350 km fra både Wellington og Auckland, og du kan rejse med bus fra begge byer. Der går busser i fast rutefart fra Whakapapa Village til stedet, hvor vandreruten begynder. 
 
Med et Great Walks-pass, som kan erhverves for ca. 100 kroner, får du adgang til hytter og overnatningspladser. I perioden fra oktober til juni er sådan et påkrævet, hvis du vil vandre på ruten, men så kan du også benytte dig af de fire hytter, der findes på ruten. Du kan også vælge at overnatte i telt, men det er ikke tilladt at slå telt op i en radius af 500 meter fra stierne.  

www.tramper.co.nz har vandrere givet de forskellige ruter i nationalparken, herunder også Northern Circuit, sværhedsgrader og vurderinger med på vejen. På hjemmesiden er der masser af god inspiration at hente om andre muligheder for aktiv ferie i området.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind