Du er her:

75 dage med kompasnålen mod nord

Ingen rute – kun en retning…


Rune vinker farvel til hverdag, lockdown og corona for at vandre gennem Norge; fra syd mod nord. En tur, hvor han hverken følger rute eller i andres fodspor, men finder vej undervejs og lader spontanitet udvikle turen, hvad end den står på skov og myr, fjeld og udsyn, sne og kulde, sol og myg, se...
Fjeldene lå indsvøbt i bedre sneforhold her først på foråret end hele vinteren havde budt på. Derfor brugte jeg al min tid på randonné-skiture med de sidste venner og kolleger tilbage på egnen, men som udsigten til almindelig hverdag ikke kom i sigte, måtte jeg gøre noget ved tilværelsen. Noget mindeværdigt. Derfor sagde jeg min lejlighed op for at sætte ud på langtur. Ingen børn, intet job,...

Denne artikel er kun for medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

På opdagverden.dk finder du inspiration til din næste tur og masser af viden om friluftsliv. Du kan deltage på fællesture, komme til medlemsaftener og får rabat på udstyr i Friluftsland og Eventyrsport. Magasinet kommer hver anden måned. Pris fra DKK 249 om året.


Find ruten i turbasen

Breheimen: Massiv del 1

Breheimen er på mange måder Jotunheimens lillebror, fordi Nationalparken altid har ligget i skyggen af Jotunheimen. Breheimen har fjelde på over 2000-meter, store isbræer og lange søer med blåligt vand. På denne tur bliver man i løbet af to til tre dage bekendt med rå norsk natur.

Jotunheimen - Massiv 2. del

Jotunheimen, giganternes hjem. Her findes størstedelen af Norges højeste fjelde. På denne tur oplever man norske alpinforhold via brævandring, besøger DNT’s højest beliggende hytte, Fannaråkhytta og oplever traditionelt norsk hytteliv på en af DNT’s ældste hytter; idylliske Skogadalsbøen.

Skarvheimen - Massiv 3

Skarvheimen er et af de mest varierende fjeldområder på hele Massiv-turen. Her oplever man både barskt, stenet terræn, store fjeldtoppe, frodige dale og et rigt dyreliv; f.eks. en af de største flokke af vilde rener. Man kommer også størstedelen af de selvbetjente DNT-hytter på Massiv-turen.

Hardangervidda - Massiv 4

Det er fjeldet, det er åbne vidder, det er højt til himlen, langt til horisonten og fjernt fra byen – det er Norge, når det er bedst. Turen her bringer én over Hardangervidda og udgør samtidig den sidste del af den 340 kilometer lange rute, Massiv.

Skrevet af: Rune Brødsgaard
Den 24. mar 2021
Senest opdateret den 12. apr 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 Tips til fjeldturen

12 Tips til fjeldturen

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

25 råd til en lettere rygsæk

25 råd til en lettere rygsæk

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind