Du er her:

Vandring i Femundsmarka, Norge


En 12 dages fisketur til Femundsmarka, en norsk nationalpark med alsidigt friluftsliv, i 1985 gav en så voldsom fascination af denne norske nationalpark, at jeg igen og igen vender tilbage.  Hvad er egentlig grunden til denne fascination? Formentlig er det områdets fantastiske alsidighed for friluftsaktiviteter fra vandring over kano og kajak til fiskeri.

Generelt er Femundsmarka let at vandre i på egen hånd, og de fleste stier er velafmærket. Det er ikke noget problem at vandre med let oppakning fra hytte til hytte, hvor der i de fleste tilfælde sælges proviant (se info om overnatning). De vandreture, jeg har foretaget i området, er alle begyndt  i syd ved Elgå og sluttet i nord ved Synnervika. Der er dog intet problem at gå i den modsatte retning. Færgen m/s ”Femunden” forbinder de to steder, så man altid kan returnere til udgangspunktet. I det følgende er beskrevet to mulige ture i Femundsmarka. I begge tilfælde anbefaler jeg at medbringe telt, idet det både vil give en mere afslappet tur og mulighed for improvisation.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind