Du er her:

På glat føre i Tigerspringskløften

Vandring i Kina


Et trek gennem den afgrundsdybe Tigerspringskløft byder på storslået natur, små landsbyer og kinesiske misforståelser. Og så skaber lidt mere regn, end hvad godt er, udfordringer på vejen. ”Donkey?” spørger manden mig. Han er klædt i en mørk gedeskindsvest og har en lille filthat på hovedet. Han er tynd, ansigtet er fyldt med rynker, og kropsholdningen vidner om et hårdt liv med bondearbejde. Jeg takker pænt nej tak til tilbuddet. Nu er jeg kommet så langt for at vandre gennem den legendariske Tigerspringskløft, så skal jeg ikke op på et æsel. Han forsætter hen til de andre vandrere, men bliver afvist.
Vi er i alt syv personer – en amerikaner, en franskmand, fire polakker og mig – der lystigt sætter ud sammen på en asfalteret vej mod High Trail. Vi kan se over den brusende, brune Yangtzeflod og ind i kløften, hvor vi skal tilbringe de næste par dage. Vi når en lille landsby, hvor de små, hvide stenhuse har bliktage i blå og rød. En pil signalerer, at vi skal op ad en mudret sti ved et lille hønsehus, men et par kinesere signalerer, at vi går den forkerte vej og peger på hovedvejen, som om de ikke begriber, at vi gider gå gennem kløften, når man nu kan køre gennem den. Vi tager de første skridt op ad bjerget og lægger hurtigt den lille landsby bag os. Minoriteter højt over YangtzeVi bevæger os gennem græslandet og dybere ind i kløften. Den brune Yangtzeflod brøler under os, husene bliver mindre og mindre, og rismarkerne bliver erstattet af græsmarker og grantræer. Foran os tordner bjergtoppene mod skyerne. Det er stadig tidligt på formiddagen, men temperaturen nærmer sig allerede de 30 grader. Fugtigheden her i sommermånederne er høj, så sveden drypper af os, og vi har svært ved at trække vejret helt ned i lungerne. En råbende kvinde kommer løbende efter sine geder i et forsøg på at dem til at gå i den rigtige retning. Hendes mørke bukser, den lidt store hvide trøje, det blå bælte og det sorte forklæde med syv runde cirkler, som skal symbolisere stjerner, taler sit tydelige sprog. Hun tilhører naxi-minoriteten, der har hjemme i den her del af Yunnan. Provinsen her er ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tine Haslam Nielsen
Den 04. mar 2019
Senest opdateret den 09. maj 2021

Andre spændende artikler


Bruce Lee-museum i Hong Kong

Bruce Lee-museum i Hong Kong

Ekstrem vandring: 6.437 km langs Yangtze-floden

Ekstrem vandring: 6.437 km langs Yangtze-floden

Et besøg hos den første kejser i Kina

Et besøg hos den første kejser i Kina

Flodbåd ned ad Li-floden

Flodbåd ned ad Li-floden

Ingen grund til grisepanik

Ingen grund til grisepanik

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind