Du er her:

På langs af Pyrenæerne

31 dage alene på Haute Route Pyrenean


En mand sætter alene ud på en af Europas mest udfordrende langdistanceruter. Alene. En enorm udfordring med 800 kilometer og 23 bjergpas på over 2.500 meter og et ønske om at vandre sig til visdom. Jeg stod på stranden i Hendaye og så ud over Atlanterhavet, mens solen stod op. Tanken havde været at tage en forfriskende dukkert, inden jeg begyndte at gå, men da jeg stod der og lyttede til bølgerne, begyndte mine tanker at vandre. Jeg forestillede mig alle de bjerge – en hel bjergkæde! – som jeg ville vandre gennem. 800 kilometer og et svimlende antal højdemeter borte lå mit mål: Middelhavet. ”Du kan sgu bade, når du kommer derned – det skal være din belønning for at gennemføre!” sagde jeg til mig selv. Så begyndte jeg at gå. De første dage igennem Baskerlandet var prøvende. De første to dage var der hedebølge med kvalmende tung luft, som kulminerede i et vanvittigt tordenvejr. De næste tre dage gik jeg indhyllet i et tæppe af skyer, med en sigtbarhed på 5-50 meter. Sidst på femtedagen slap jeg endelig fri af skyerne, og pludselig ændrede terrænet sig fra kuperet, grønt bakkelandskab til ægte bjerge. Den aften, da jeg slog mit telt op, så jeg solen gå ned i det tykke skydække, som jeg var blevet intim med de sidste par dage. Jeg startede tidligt dagen efter og så solen stå op gennem et hvidt hav af lavtliggende skyer. Jeg befandt mig over skyerne. De tidlige morgenstråler oplyste landskabet og klippevæggene omkring mig i et fantastisk lysshow. Jeg tænkte ved mig selv, hvordan jeg var det eneste menneske, som oplevede denne guddommeligt smukke morgen. Mindet om de tidligere dages strabadser forsvandt bogstaveligt talt som dug for solen, og jeg kneb en lille tåre, så rørt var jeg af skønheden. Baskerlandet er kendt for lavtliggende skyer, som gør navigation besværlig og ødelægger udsigterne. I tre dage kunne jeg nærmest intet se, og jeg havde konstant min Garmin eTrex 30x GPS i hånden. Det var desuden virkelig koldt i de tætte, fugtige skyer. Underbukser og ensomhed Snart gik jeg igennem den franske Parc National des Pyrénées; et af højdepunkterne på ruten. Her var fyldt med mennesker, men dog også utrolig smukt. Desuden var stierne gode. Jeg tilbagelagde mange kilometer – én dag gik jeg 40 km med tæt på 3.000 meters stigning. Jeg kom også over de første høje bjergpas på ruten. To af dem måtte jeg kravle over i underbukser, efter jeg ved et uheld om morgen havde skidt i bukserne. Ingen skam i det – det sker på et tidspunkt for alle langdistancevandrere. Jeg klatrede baglæns ned igennem en stejl sprække, da jeg fik øje på et par, som var på vej op fra den anden side, og det gik op for mig, at jeg havde valgt den værst tænkelige rute over bjergpasset. ”Bonjour!” råbte jeg til dem, men kun kvinden så forvirret rundt. Jeg forsøgte igen og vinkede, da hun fik øje på mig. Hun så noget chokeret ud og rettede straks blikket nedad. Jeg tror ikke, at hun havde set en gut sådan hænge og dingle i sine underbukser på en klippevæg før. Da jeg nåe...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Christoffer Lange
Den 30. apr 2019
Senest opdateret den 13. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind