Du er her:

Trekking: Inka-stien til Machu Picchu


Inka-stien er en af de mest kendte og populære trekkingture på det sydamerikanske kontinent. Her finder man et panorama af sneklædte bjerge og høje regnskove, som er helt fantastisk. Vandringen fra den ene smukke ruin til den næste er både mystisk og enestående. Cuzco i det sydlige Peru var hovedstaden i inka-riget, som strakte sig fra Santiago i Chile til Colombias sydlige grænse. Dette enorme rige havde sin storhedstid omkring det 15. århundrede, indtil spanierne erobrede magten i denne del af verden. Af inkaernes mange prægtige guldbesmykkede bygningsværker er der i dag kun få tilbage, som ikke har mistet tidligere tiders storhed.

Sydamerikas måske største attraktion - inkabyen Macchu Picchu, også kaldet “den forsvundne by i himlen”, er dog en markant undtagelse. Macchu Picchu er en mentalt og fysisk uforglemmelig oplevelse, som giver en dybere og mere indgående forståelse for inkaernes levevis og gudested.

Togturen
Under et ophold i Peru beslutter Susanne og jeg at prøve Inka-stien. Fra Cuzco vælger vi at tage 2. klasse på lokaltoget, en tur på tre-fire timer, som ifølge rejseguiden “Lonely Planet” er det tætteste, man kommer på lokalbefolkningen med alt hvad det indebærer af tyveri o.l. Vi er derfor meget påpasselige, da vi får erobret et par sæder. Vi nærmest sidder ovenpå vores rygsække, som er pakket til fem dage i det fri. Men vores nervøsitet bliver gjort til skamme, og vi har en utrolig hyggelig togtur i snak med lokale. Det lyse hår er ingen hindring, nærmest en anledning til meningsudvekslinger samt spørgsmål. Undervejs bliver vi også budt på kaffe og kage fra vores medpassagerer.

Inden togturen var vi blevet advaret om, at toget kun standser kort ved “km 88”-trinbrættet, som markerer starten til Inka-stien. Derfor stod vi kampklare ved døren for sammen med en gruppe andre unge at storme ud af toget. Toget stopper, og på under ét minut står vi alle på sporet med rygsæk, feltflasker m.m. De lokale peruanere hænger ud af vinduerne for at betragte dette mærkelige optrin, som virker endnu mere bizart, eftersom toget faktisk holder mere end et kvarter ved trinbrættet.

Da toget er kørt, opdager vi, at ca. 100 andre unge fra Europa og Sydamerika har valgt at gå det berømte trek. Endnu et af verdens vidundere er “faldet” til rygsækturismen. Efter denne erkendelse er det kun at gå over togsporet, købe en trekkingtilladelse (17 US Dollars) og krydse hængebroen over den brusende Rio Urubarker. Vi befinder os 2200 meter over havet. Herefter er der tre dages spændende vandretur forude.

Inka-stien
Heldigvis er der stor forskel på hastigheden på de forskellige grupper, hvorfor vi med tidlig afgang og et godt tempo oplever at vandre en stor del af turen relativt alene. Kun på lejrpladserne er der mange mennesker.

Det der med rette har gjort Inka-stien berømt, sammenlignet med Sydamerikas mange andre smukke vandreture, er den unikke kombination af natur, de mange vidnesbyrd om en forsvunden kultur og et tillokkende mål i form af Machu Picchu.

Den første halve dag af trekket løber i en frodig dal med indviklede overrislingssystemer og eucalyptusplantager. Her findes også nogle få Coca Cola-boder og den eneste by (Hyayallabamba), som passeres på trekket. Vi modstår fristelsen fra boderne indtil sidste stop, hvor en sød lille femårig pige - med lillebroderen som hjælper - sælger kolde sodavand.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind