Du er her:

Slå teltet gratis op over hele USA


ToreGroenneGrandStaircaseEs
USA er velsignet med et utal af utrolige landskaber og overvældende nationalparker, der indbyder til vidunderlig vandring og hyggelige nætter under stjernerne. Og det er de færreste, der er klar over, at man mange steder kan overnatte ganske gratis og 100 procent lovligt i naturen – også helt tæt på ikoniske steder som f.eks. Grand Canyon og Yellowstone.

Rejser man rundt mellem USA’s nationalparker i løbet af sommermånederne, så kan man opleve, at det kan være svært at finde steder at slå teltet op i de mest populære nationalparker. Eller at der er så mange mennesker, at naturoplevelsen går fløjten.

Sådan behøver det ikke at være.

Der er nemlig masser af steder at overnatte gratis i telt i USA. Det såkaldte BLM-land (Bureau of Land Management) er for eksempel beskyttet land i stor natur, og her er det ofte tilladt at slå sit telt op gratis i op til 14 dage ad gangen. Ofte er der ingen eller kun få faciliteter, men man finder til gengæld uforstyrrede steder, der sagtens kan ligge tæt på de helt store naturattraktioner. 

Man finder for eksempel gratis camping i Kaibab National Forest få hundrede meter fra kanten af Grand Canyon eller i de fortryllende områder mellem Yellowstone National Park og Grand Teton National Park i Wyoming.

Og hvordan finder man så de steder?

Det er såmænd nemt nok. På freecampsites.net kan du søge på steder i hele USA, finde beskrivelser af stedet, hvor du kan slå teltet op, samt vejanvisninger, så det er til at finde vej.

Foto: Tore Grønne - Gratis overnatning tæt på Capitol Reef National Park i Utah.

Skrevet af: Tore Grønne
Den 23. mar 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind