Du er her:

Smuk vandreferie i Sloveniens eneste nationalpark

Storslået Slovenien


En uges vandreferie i Slovenien gav flotte naturoplevelser og masser af solskin. I Triglav Nationalpark findes vandreruter i alle sværhedsgrader og længder, og der er nem adgang med bus fra hovedstaden Ljubljana.

På vejskiltet over lyskrydset kan vi se, at vi ikke er langt fra hverken Østrig, Kroatien eller Italien. Vi er i den slovenske hovedstad Ljubljana på vej mod landets eneste nationalpark, Triglav Nationalpark.

Parken har navn efter Sloveniens højeste bjerg, Triglav, på 2864 meter. Vores plan er en uges vandreferie med dagsture i denne del af alperne, som kaldes de julianske alper. 

Vi sidder i bussen på vej mod Lake Bohinj, hvor vi har besluttet at have vores base. Den offentlige bus kører lige til søen, så vi har ikke lejet en bil. Ved søen ligger Camping Zlatorog – en lille campingplads, hvor mange vandreruter i parken starter.

Her er plads til både store komfortable telte, campingvogne og camp-let’er. Hvis du gerne vil have et fast tag over hovedet, kan du indlogere dig på Hotel Zlatorog, der ligger lige i nærheden, inden du begiver dig op i bjergene, hvor du kan gå fra hytte til hytte.

Vi slår vores telt op, med det samme vi kommer frem, og så tager en iskold dukkert i Lake Bohinj. Det er juli måned og tæt på 30 grader, så det gør ikke noget, at vandet er koldt. Vi er lidt bekymrede for, om det bliver ulideligt at vandre i varmen.

Heldigvis viser det sig næste dag, at der blæser en køligere vind, så snart vi kommer lidt op i bjergene, så vejret er perfekt til vandreture – så længe man husker masser af solcreme.

Parken har mange godt afmærkede stier og betjente hytter. Det gør det nemt at vælge en rute, som passer til vores formåen og ønsker om udfordringer.

De første dage vælger vi nogle dagsture op på forskellige toppe i 1500 til 2000 meters højde. Udsigten udover parkens bjergtoppe på den ene side og søen på den anden er fantastisk.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind