Du er her:

Med paraply over Pyrenæerne


Syv udmattede vandrere toner frem af regndisen, som har indhyllet de klippefyldte bjergskrænter hele dagen. Gennemblødte, tavse og frysende går de forbi os nedad mod dalen. De ligner en flok på flugt fra døden. Jeg kigger bekymret på Asbjørn. Det 2680 meter høje Contraix-pas, der endnu er langt over os, bliver yderst vanskeligt at komme over. Vi er på en ti dages vanretur i Pyrenæerne, og vi er ved at blive skyllet væk.

Vi sidder i læ for regnen under en granitblok på størrelse med et dansk parcelhus og ser ud i den ubarmhjertelige virkelighed foran os. Efter et par kiks hanker vi op i rygsækkene, trækker hætterne op om hovedet, og begiver os ud i de tusinder kolde dråber, der vælter ned fra den grå himmel. Det er juli, og vi befinder os et stykke over trægrænsen i nationalparken Aigües Tortes på den spanske side af Pyrenæerne.
Ved en sø i 2500 meters højde kommer vi fri af den lægivende skrænt og møder en mur af vind. Vi har store problemer med overhovedet at bevæge os fremad og må febrilsk søge fodfæste, hver gang et iskoldt vindstød af orkanstyrke forsøger at vælte os omkuld. Min paraply bliver flænset i stykker, da jeg prøver at holde den op mod blæsten. Først er jeg imponeret over elementernes rasen og synes, det er fantastisk, at noget kan være så vildt. Men efterhånden bliver jeg koldere og vådere. Så tænker jeg kun på at få varmen. I underbevidstheden vokser uroen.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind