Du er her:

Til fods fra Hanstholm til Svendborg

At se det smukke i det små


Sille tager for første gang på vandretur alene. Fra Hanstholm til Svendborg. For at øve sig i at være modig og lære sit eget selskab bedre at kende. Men også for at få øje på de små detaljer, der tilsammen udgør Danmarks historie, og naturen den er skabt af.

Thy: Hvor modighedsmuskler vokser
Mine splinternye vandrestøvler sendte mig på førstedagen ud på en 16 km lang tur til Klitmøller. Jeg gik langs cykelstien, da sandet på stranden var for løst at gå i. Jeg kunne vælge imellem at overnatte på campingplads eller ude i klitterne. Jeg valgte klitterne af ren stædighed.

Den første aften på min tur sad jeg i teltet og skrev i min dagbog:

"På vejen ned til stranden smuttede jeg ind i SPAR og købte lidt øl, så jeg rigtig kunne hygge mig. Jeg gik ind til købmanden, lige inden de lukkede og købte to store øl til mig selv efter en dag med hård vandring. Så skulle jeg gå yderligere et par kilometer, hvoraf det meste var i løst sand, nu med indkøb og tre liter vand, så altså i omegnen af tyve kilo på min ryg. Det siger sig selv, at jeg var segnefærdig, da jeg endelig fandt et sted at slå teltet op. Og det var alt for sent. Det tog en krig at få tingene på plads, det er virkelig hårdt at ordne alting selv, men så var jeg også klar til aftensmad, øl og kakao. Men min jetboil virkede ikke. Der kom ingen gas ud. Den lille tap, der skal prikke ned i gasdåsen, måtte have sat sig fast. Så har jeg da lært det; tjek dit udstyr, før du tager af sted. Selvfølgelig.

Så jeg har her til aften fået meget kold, meget ulækker frysetørret aftensmad. Måske var det en slags jægergryde? Jeg var slet ikke sulten.

Det hjalp, da jeg satte musik på. Genhørte Sædvanlighedens Vise og nynnede Asbjørn og Anders’ melodi. Det er et par gode mantraer. Jeg kan mærke, at de hjælper i det ensomme loppecirkus, jeg sidder midt i. De er altså ikke for sarte sjæle, de lopper. Hver gang jeg skal have noget i yderteltet, slipper de små sataner ind. Om jeg begriber hvordan; de er virkelig store. Åh altså, de kravler alle vegne."

Og sådan startede mine dage i Thy.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind