Du er her:

Guide: Sådan kommer du på toppen af Kilimanjaro

Sådan bliver drømmen til virkelighed


Drømmer du om at komme til tops på Kilimanjaro, så læs med her. Vi har nemlig bedt Bo Belvedere Christensen, der har besteget Kilimanjaro 14 gange, om at komme med sine bedste råd.

Forestil dig, at du når randen af vulkankrateret, der udgør Kilimanjaro. Bag dig ligger timers slid gennem nattekulden opad topkeglens stejle skråninger, men nu begynder belønningerne for alvor at tikke ind. Du når Stella Point og ser mod øst.

Her er himlen blevet orangerød og oplyser skyhavet, der dækker savannen i lavlandet omkring bjerget. Det føles næsten unaturligt, at du på egne ben har bevæget dig herop til en udsigt, som mennesker ellers kun oplever fra et fly.

Mens du fortsætter op ad kraterranden mod toppen af bjerget, stiger solen op ad skyhavet og farver gletsjeren nedenfor dig. Efter at have overvundet yderligere et par små, ikke særlig stejle stigninger, ser du toppen foran dig markeret af et par store skilte.

Der står allerede nogle deroppe, og du kan høre deres jubel over at have nået deres mål. Kort efter kan du selv glæde dig over, at det mål du satte dig måske for flere år siden, nu er nået. Omkring dig er en utrolig verden, som få mennesker er så heldige at opleve. Krateret af Kilimanjaro, gletsjerne på toppen, den utrolige udsigt ud over lavlandet og over mod den noget mindre vulkan Mount Mehru.

Og i skyhavet tegner den opstigende sol en blålig skygge, Kilimanjaros skygge. Hvis du kunne undersøge den nøjere, ville din egen skygge tegne sig i skyerne. Dette er en unik oplevelse, som flere burde unde sig selv.

Kilimanjaro, ofte kaldet Afrikas tag, da det er det højeste bjerg på det Afrikanske kontinent, kan bestiges af de fleste, hvis man blot forbereder sig ordentligt. Mange siger, det er meget let, men det er på ingen måde sandt.

Bjergets højde på 5895 meter og den tynde luft, man dermed skal overvinde, for at nå toppen, kræver både en del fysisk og psykisk. Men gør man forsøget og har gennemført den nødvendige træning, så er det en helt utrolig smuk oplevelse, som er alt sliddet værd.

Noget af det, som er med til at gøre Kilimanjaro unikt, er, at du starter fra savannen tæt ved ækvator, og bevæger dig op gennem yderligere fire klima- og vegationszoner, før du når toppen af bjerget: Regnskov, højlandshede, tundra og arktisk zone. Kilimanjaro er en vulkan, som er opstået som en del af den store Østafrikanske sprækkedal. Kilimanjaro er ikke selv aktiv, men geologer mener, der stadig er smeltet lava i dybet under vulkanen.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind