Du er her:

Over passet til regnbuebjerget

Trekking i Peru


Vi er ikke religiøse, men pilgrimsruten ved Ausangate fører os ind i en verden, vi ikke troede eksisterede. På det traditionelle trek vandrer man rundt om det hellige bjerg Ausangate, men i 2015 opdagede et par eventyrlystne backpackere en genvej til et helt specielt bjerg. Vi starter, som alle andre, med at tage bussen fra Cusco til den lille by Tinki, hvor vi sover en enkelt nat. Om morgenen klarer vi et par hurtige indkøb i landsbyens minimarked og sætter så af sted mod foden af Ausangate. Den første dag er den mindst spektakulære, og vi trasker langsomt op til den første lejrplads cirka 16 kilometer inde på det 80 kilometer lange trek. Vi forcerer på intet tidspunkt noget besværligt, men højden alene gør turen udmattende, så vi sætter hurtigt teltet op og kryber til køjs, mens solens sidste stråler rammer toppen af mægtige Ausangate. Tyvstjålet jordnøddesmørAusangate-trekket er Perus højeste beliggende, og det mærker vi på andendagen. Vi har overnattet i 4400 meters højde og forude venter et pas i 4800 meters højde. Først skal vi have morgenmaden på plads. Og her indtræffer katastrofen. Vores jordnøddesmør er væk. Vi er ikke sikre, men bliver enige om, at de mest sandsynlige syndere, er de to kvinder, vi købte to huer af i går, da vi slog teltet op. Vi studsede godt over deres interesse for vores mad, men vi bebrejder dem ikke. Hvis vi havde over 100 kilometer til det nærmeste supermarked, med adskillige bjergpas på vejen, så havde vi muligvis heller ikke modstået fristelsen for at score os en gang jordnøddesmør. Men deres lille finte ændrer vores vandretur totalt. Nu har vi kun mad til fire dage, men det traditionelle trek tager fem. Enten vender vi om og dropper turen, ellers klarer vi to dages vandring i over 4500 meters højde på en dag. Vi vælger det sidste. Vi har travlt, men det er ikke en mulighed at stresse heroppe. Det er luften for tynd til. 'På afvejeVi pakker teltet sammen, skælder lidt mere ud på de to kvinder og sætter af sted mod dagens første pas. Det går langsomt. Lige så langsomt som alt andet i de her højder. Vi har travlt, men det er ikke en mulighed at stresse heroppe. Det er luften for tynd til. Da vi endelig når toppen af det første pas, får vi øje på en lokale quechua-kvinde lidt under os. Hun er i fuld traditionel udklædning med hat og skørter, og hun nærmest hopper henover passet som en gadedreng. Lettere chokerede fortsætter vi mod Pumacocha-søen. Den skulle have været vores næste stop. Hvis vi altså havde haft vores jordnøddesmør. Da vi når søen, går det op for os, hvor store udfordringer der stadig ligger forude. For vi skal ikke gå den traditionelle pilgrimsrute. Vi skal noget, der er endnu hårdere. Foran os snor pilgrimsstien sig roligt op med Sorimanabjerget på højre hånd og Ausangate på venstre. Ved siden af os er der en næsten lodret bjergvæg, der er kraftig rød på toppen og minder os om, hvorfor vi overhovedet er her. Vi er kommet for at gøre noget, meget få endnu har gjort: krydse de...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Camilla Boll og Mads Dalhoff
Den 08. sep 2017
Senest opdateret den 12. feb 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind