Du er her:

Trekking rundt om Tibets Mount Kailash

Rundt om verdens navle


I det vestligste Tibet ligger mytiske Mount Kailash. Vandreruten, koraen, rundt om bjerget er spektakulær med stop i oldgamle buddhistiske klostre. Men det er ikke det hele. Turen er en vigtig pilgrimstur for tibetanerne, der tror på, at de bliver genfødt, når de passerer over passet Drölma La. Tag med Felicia Heinicke og Søren Hvidberg på den fantastiske tur.

I lidt over 5000 meters højde ruller firhjulstrækkeren langsomt til et stop på toppen af passet Pang La, hvor vi for første gang har frit udsyn til Himalaya-kæden. Vi stiger ud ad bilen, bjergtaget af den forrevne, hvide horisontlinie, hvor Mount Everest, Lhotse, Cho Oyu og utallige andre mastodonter stræber mod himlen.

Mens vi forsøger at fatte omfanget af udsigten, gennemfører vores chauffør stilfærdigt sit sædvanlige ritual, hvor han messer buddhistiske bønner og kaster noget, der ligner konfetti, fra sig i den vind, som synes at blæse konstant her. ’Konfettien’ er i virkeligheden små stykker papir med mantraer og bønner, som vinden vil føre med sig til væsener verden over.

På samme måde spredes velvilje og medfølelse af de allestedsnærværende kulørte bedeflag i de fem elementers farver med lykkebringende bønner påtrykt. Flagene hænger i hobetal i ethvert bjergpas, på bjergtoppene, på hustagene, ja stort set overalt hvor der er vind. Hvilket er overalt her i Himalaya. Før vi kører videre, sætter vi vores egne bedeflag op.

Der hviler en atmosfære af mystik og magi over hele området.

Checkpoint over alt
Vi har netop tilbragt tre dage i Tibets hovedstad, Lhasa, og har oplevet Dalai Lamas tidligere residens, Potala Paladset, og flere af de store buddhistiske klostre i området, mens vi stille og roligt har vænnet os til højden i Tibet. Og vi er højt oppe. Lhasa ligger cirka 3600 meter over havets overflade, mens gennemsnitshøjden for hele det tibetanske plateau overstiger de 4000 meter over havets overflade. Det kræver rolige bevægelser og masser af væske, når man ankommer til Tibet fra lavlandet.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind