Du er her:

Vandring i yetiens fodspor i Indisk Himalaya

På jagt efter den afskyelige snemand


I skyggen af verdens højeste bjerge lever legenden om den mystiske yeti, men findes denne sagnomspundne skabning virkelig? Med otte tunglastede heste og udrustet med zoomlinser drog vi ind i de øde bjerge i jagten på den afskyelige snemand – men mest af alt for at nyde vandringen i de betagende bjerge.

Øjnene lyser op i en blanding af ærefrygt og begejstring.
”Yes. It’s out there. I’ve seen it!”
Vi sidder samlet om gryderne på turens første dag, da jeg spørger vores guide, Pema, om han tror på legenden om den mystiske yeti. Han er dybt alvorlig og tilføjer, at han flere gange har set en ubestemmelig, menneskelignende skabning i bjergene.

Selvom jeg har min forudindtagede holdning til yetiens eksistens, så kan jeg alligevel ikke lade være med at lade mig rive en lille smule med af stemningen. Den gamle militærprimus’ hvæsen og den dæmpede belysning fra pandelampernes skær giver en helt speciel atmosfære, og ordene fra Pema bliver på en eller anden måde mere troværdige.

Jeg suger i hvert fald fortællingen til mig, og pludselig er jeg meget opsat på ideen om at gå på jagt efter Himalayas gådefulde beboer.

Alene i Himalaya
Vi er i cirka 4400 meters højde, og rundt om os brager Himalayas tinder op mod den stjerneklare nattehimmel. Nærmere bestemt befinder vi os i Ladakh i det nordlige Indien. Jeg er sammen med min kæreste, Heidi, sat ud på et ottedages trek mellem Phyang og Hunder, der er en af regionens mindre kendte vandreruter.

Vi startede i cirka 4000 meters højde og havde en relativt kort vandredag på omkring fem timer. Selvom vi har tilbragt fire dage i 3500 meters højde i Leh, er vi stadig mærket af den tynde luft; vi bliver forpustede af selv de mindste anstrengelser, og i løbet af dagen har en hovedpine vokset sig større og større.

Men lidt hovedpine er en pris, jeg gerne betaler for at være omgivet af denne skønne natur. Værre er det desværre for Heidi, der virkelig er ramt af højden, så hun er gået direkte i seng efter maden.

Jeg sidder her med tandbørsten i munden og nyder storheden i bjergene og føler mig lykkelig og meget ydmyg på samme tid – vi er virkelig langt væk fra alting, tænker jeg. Da jeg hopper i posen, er det med et lille smil på læben.

Jeg kan ikke helt ryste Pemas historie af mig, så jeg falder i søvn, mens tankerne snurrer om yetien, der måske lusker rundt derude på den anden side af teltdugen.

Gletsjertur på fire ben
Næste morgen er hovedpinen væk, og vi vågner op til en skøn dag. Luften er kold og frisk, og morgensolen kaster et fantastisk lys på bjergene. Det virker som om, der er noget helt specielt over lyset her i Ladakh – jeg har i hvert fald aldrig nogen sinde oplevet noget lignende. Himlen virker næsten unaturligt blå, og det fremhæver de sneklædte tinder og grønne bjergsider endnu mere.

Dagens vandring er igen relativt kort, så vi tager os god tid til at spise morgenmad og gøre os klar til trekket. Foruden vores guide består vores lille gruppe af otte terrængående heste og deres to ejermænd.

Udstyret med udtrådte kondisko og slidte garbadine bukser ligner de bestemt ikke nogen, der er på et ottes dages trek i hårdt terræn. Men hvad de ikke har i udstyret, dét har de i benene, så de får hurtigt lagt afstand til os og forsvinder ind i terrænet.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind