Du er her:

154 km på West Highland Way

154 kilometer klassisk Skotland


To kvinder giver sig i kast med en europæisk vandreklassiker, da de kridter støvlerne op til West Highland Way, der bringer dem ud i det skotske højland. Heldigvis er de klar til regnen.Det allerførste, vi møder ude foran stationen i Milngavie, er et kæmpe stort skilt med overskriften ’Welcome to West Highland Way’. Alle bekymringer om hvor ruten mon starter, om det bliver let at finde og hvor langt der mon er, bliver gjort til skamme. Ruten starter lige foran næsen på os, og det betyder kæmpe smil fra os begge. Yes! Vi tanker op på vand og brændstof til vores brænder og er nu klar til den første etape af den 154 kilometer lange vandrerute. Vi har 10 dage til rådighed, men regner kun med at bruge ni dage på at vandre. Det betyder, at vi har god tid til at opleve naturen samt til både en overliggerdag og til at falde i snak med de mennesker, vi møder undervejs. Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, og flere skotter stopper op og spørger på charmerende, syngende skotsk, om vi virkelig skal vandre hele West Highland Way. De spørger ind, lytter, smiler og ønsker os en rigtig dejlig tur.  Vi går op ad en let stigning, gennem et fladt hedelandskab og ind i Mugdock Wood. Her i midten af maj står bøgen i sin sprøde, lysegrønne farve, birken er på spring, og vi møder en smuk, kurvet stenbelægning med skriften ’Drumclog Moor, new leaves unfurling. Mugdock Wood, many years turning’. Det er et eventyrlandskab, hvor man forventer, at små skovtrolde popper op hvert øjeblik, det skal være. Den lille spurvVejret omkring Glasgow er en del vådere end i Danmark, men hele det første døgn har vi sol og tørvejr. På dag to, blot én kilometer fra vores planlagte overnatning et sted i kanten af Moorpark, bliver vi indhentet af regnen. Vi får hurtigt sat teltene op og kommer i tørvejr og gør et mindre succesfuldt forsøg på at få vores teltåbninger til at vende ind mod hinanden, mens regnen siler ned. Vi vil gerne kunne se hinanden fra hvert vores telt med hver vores varme kakao. Pladsen og underlaget gør dog, at vi nu sidder i hvert vores telt med åbningen i hver sin retning og snakker med hinanden gennem hver vores teltdug. Men der er stadig noget charme over det våde, skotske vejr. En lille skovspurv hopper helt ind i mit lille fortelt og leder efter brødkrummer. Jeg sidder helt stille og kikker på den. Så længe jeg ikke bevæger mig, er den slet ikke bange. Den bliver hos os hele aftenen og holder godt øje med os. Det våde skotske vejr er et grundvilkår på West Highland Way. Sol bliver til regn i løbet af et øjeblik, og vi kan lige så godt tage de pludselige regnskyl med et smil. Et uvejr rundt om hjørnet"Hold uuuudd Mette," råber Lotte gennem vinden, der pisker om ørene på os et par dage senere. Regnen vælter ned, og vi sidder godt gemt under hver vores regnslag, skraldgrinende og med hver vores pølsemad i hånden. For fem minutter siden sad vi og nød vores frokost i solen på bredden af Lock Lomond. Solens stråler glimtede i søens blanke va...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

West Highland Way

Klinger lyden af det skotske højland magisk i dine ører, så er det svært at finde en bedre måde at vække magien til live end ved at vandre West Highland Way; en rute med store vidder, berømte søer og spændende historie. 
Den 21. mar 2016
Senest opdateret den 09. mar 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind