Du er her:

Vulkanø med telt og trangia

Vandring på Tenerife


Tenerife har stjålet en fornem plads i mit vandrehjerte. Det kan synes som en gåde, at en ø langt mindre end Fyn kan gemme på så mange kontraster og naturoplevelser. Det er vinter, vejret udenfor er gråt og trist, og som altid længes jeg efter eventyr og nye vandredestinationer. I mit hoved gennemgår jeg en lang række muligheder: Det skal være et sted, der er billigt at komme hen. Et sted, der ikke kræver en flyvetur på +5 timer. Et sted, hvor der ikke ligger dyb sne. Jeg tænker på De Kanariske Øer og Tenerife, som jeg dog primært forbinder med palmer, strand og charter. Men Tenerife er meget mere end solbadning og drinks ved poolen, og før vi får set os om, sidder min bedre halvdel og jeg på flyet på vej mod den største af De Kanariske Øer. Massive vulkanske kræfter Vi lander i Tenerifes sydlige lufthavn og prajer en taxi, som tager os forbi den lille by Arico. Her køber vi gas til vores trangia i en lille outdoorbutik og fortsætter mod den lille bjerglandsby Vilaflor, der ligger i 1.400 meters højde. Den charmerende by ligger afsides, højt oppe over skyerne, men er alligevel fuld af liv og andre vandrere, der slapper af i solen efter en lang vandringsdag. Men for os er dagen kun lige begyndt. Selvom klokken nærmer sig 16.00, håber vi på at kunne nå et godt stykke inden solnedgang. Vi har planlagt en rute, der tager os omkring vulkanen Teide og herefter i nordøstlig retning mod La Caldera. Fra La Caldera er planen at tage en bus videre nordpå til Anaga, hvor landskabet byder på helt andre vandreoplevelser.Fra Vilaflor starter vi på ruten GR131, der går på tværs af De Kanariske øer – heriblandt Tenerife. Efter kort tid begynder opstigningen, der hurtigt giver pay-off på udsigten. Jeg føler mig allerede meget langt væk fra solskoldede charterturister i takt med, at vi bevæger os længere op. Den grønne nåleskov dufter himmelsk, og i horisonten over træernes top afslører bjergtoppenes golde farver, at vi befinder os i et landskab, der er opstået ved massive vulkanske kræfter. I omkring 1.800 meters højde slår vi vores telt op, inden mørket falder på. Vi finder det perfekte sted inde mellem nåletræerne, hvor vi akkurat kan skimte solens sidste stråler på klippevæggen over os. Fra frodig nåleskov til goldt vulkanlandskabEfter en kold nat med temperaturer nede omkring frysepunktet står vi op til endnu en dag med blå himmel. Vi fortsætter ad GR131, men tager en afstikker til Paisaje Lunar, hvor geologiske processer har formet nogle måneagtige formationer i landskabet. Omgivelserne er helt anderledes end noget andet, jeg før har set. Kigger jeg den ene vej, har jeg udsigt til et grønt tæppe af nåletræer og hvide skyer i horisonten, der ligner bjerge med sne. Den anden vej hersker det golde vulkanlandskab, hvor jordens overflade spiller i sorte, brune og røde nuancer. Da El Teide pludselig kommer til syne, forstår jeg med hundrede procents sikkerhed, hvorfor Tenerife gør sig i mere end solbadning og pool-liv. Vulkanen, der rejser sig op i 3.718...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Marlene Bak Cohr / Foto: Marlene Bak Cohr & Anders Bak Cohr
Den 26. okt 2018
Senest opdateret den 25. sep 2020
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind