Du er her:

Weekendtur Røsnæs rundt

Med havet til begge sider


Det glitrende blå hav og bølgende, grønne bakkedrag, gamle vindmøller og Danmarks bedste vindistrikt. En weekendtur i sommersolen Røsnæs Rundt er noget ganske særligt.

En smal stribe stenstrand ligger klemt inde mellem de stejle, græsklædte, grønne klinter og det dybblå hav. Som ællinger på række vandrer vi en flok på den smalle sti langs kysten. Vi er taget på weekendtur til Røsnæs for at opleve de særprægede, smukke istidslandskaber.

I det fjerne kan vi ane fyrtårnet, der som et kendingsmærke markerer stedet, hvor vi skal mødes til fælles frokost, for i en stor gruppe vandrere kommer vi hurtigt til at vandre lidt spredt, alt efter hvem man lige falder i snak med, og eftersom folk naturligt finder sammen med nogen, som vandrer i samme tempo.

Da vi nærmer os fyrtårnet, bliver det tydeligt, hvor smal en halvø Røsnæs er. Vi vandrer højt hævet over havet gennem et grønt landskab af enge, overdrev og græssende sortbroget kvæg på toppen af skrænterne. På begge sider af halvøen glimter solen i det blå hav. Vi er på vej mod Sjællands vestligste punkt på spidsen af den smalle landtange, der som en femten kilometer lang arm rager langt ud i Storebælt og forsøger at række ud mod Samsø og Jylland.

Fra toppen af fyrtårnet beundrer vi udsigten over mod Samsø. I det fjerne kan vi se kysterne fra Fyn og måske også Jylland, hvor Mols Bjerge i klart vejr kan skimtes i det fjerne. En svalerede under et tagudhæng ved fyrtårnet fuldender stemningen, mens vi spiser vores medbragte frokost ved foden af tårnet. Med korte mellemrum vender de voksne svaler tilbage til reden med mad til de umættelige unger, der spærrer næbbene vidt op i kampen om den eftertragtede proviant. Med nogle gode vandrekilometer i benene føler vi os næsten lige så sultne som svaleungerne, og frokosten bliver fortæret med stort set samme appetit som sultne fugleunger.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Ruteforslag
Dollerup bakker

Dollerup bakker

Ruteforslag
Klosterheden Plantage

Klosterheden Plantage

Ruteforslag
Kyst til Kyst Stien

Kyst til Kyst Stien

Andre spændende artikler


Ny spray beskytter mennesker mod flåter

Ny spray beskytter mennesker mod flåter

Vandring: Danmarks smukkeste dagsture

Vandring: Danmarks smukkeste dagsture

Kom helt tæt på dansk natur

Kom helt tæt på dansk natur

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind