Du er her:

Western Cape, Sydafrika

I hottentots Holland


shutterstock 129920657 Phot

Små 100 kilometer sydvest for Cape Town finder man Hottentots Holland Nature Reserve. Navnet stammer fra de hollændere, der i det 17. århundrede kom til området og stødte på den lokale befolkning, der benyttede sig af det, hollænderne syntes, var pudsige kliklyde, der lød som ’hot’ og ’tot’, når de talte. De kaldte dem derfor hottentotter, selvom de egentligt hed khoikhoi.

Her nede på Western Cape ligger i dag naturreservatet, der indbyder til glimrende vandring, hvor man endda kan overnatte indenfor i et par hytter beregnet til vandrere. Der er en del stier i området, der kan bruges til dagsture, men den mest populære kombinerer fem vandrestier og går under navnet Boland Trail.

Landskaberne er forrevne med nøgne toppe og bratte kløfter, der ligger i mellem 500 og 1590 meters højde. Selvom området ikke er forfærdeligt stort, er her øde, og det tager kun kort tid at komme ud og få følelsen af at være langt borte.

Man er dog ikke længere borte, end at der er to steder med hytter på den omtrent 50 kilometer lange rute. De har begge køjesenge med madrasser, og der er rindende vand samt mulighed for at grille. Hytterne har hver fire værelser, der kan bookes på forhånd.

Buk, antilope og leopard
Mens de store, åbne vidder, grønne bjergsider, klare floder og forfriskende vandhuller er rigeligt til at gøre turen attraktiv, er der samtidig mulighed for ekstra oplevelser i form af en række vilde dyr, der flakker om i reservatet.

Man kan spotte zebra, elsdyrantilope, bontebuk, koantilope, klippespringer og dykkerantilope, men man skal være mere end almindeligt heldig, hvis man får øje på den af de leoparder, der strejfer om i bjergene.

Alt i alt finder man en vandresti, der byder på masser af oplevelser, og mens tre dages vandring måske ikke er helt nok i sig selv, til at man tager turen til Sydafrika, så er der rigeligt med muligheder for at udvide turen med vandring i for eksempel Drakensberg og en safari i Kruger.

Den 29. nov 2016
Senest opdateret den 02. maj 2021

Faktaboks

TRANSPORT
Flyv retur til Cape Town eller Port Elizabeth fra omtrent 4500 kroner. Tag her fra bus (tjek www.citiliner.co.za) til Middelburg og taxa videre til Nuweberg. Eller lej en bil og kør hele vejen. Det tager omtrent fem timer fra Port Elizabeth og dobbelt så lang tid fra Cape Town. 

NIVEAU
Ruten bliver betegnet som middelsvær. Med en smule erfaring og lidt forberedelse skulle den ikke være noget problem.

VARIGHED
Tre dage fordelt på cirka 50 kilometer. 

ÅRSTID
Ruten kan være lukket i juli og august på grund af ekstremt vejr og overfyldte floder. I det hele taget skal man være opmærksom på, at vejret kan være ekstremt, og der kan blive rigtig koldt i bjergene. 

INFO
Find mere om området og vandreturen på www.capenature.co.za, hvor du også kan booke hytter og finde en brochure, der har et udmærket kort samt mere baggrund om turen. På www.capenature.co.za finder du mere generel info om området.

Andre spændende artikler


Fra Nordkap til Cape Town i jeep

Fra Nordkap til Cape Town i jeep

Garden Route

Garden Route

Ghetto-turisme i Sydafrika nu med gode senge

Ghetto-turisme i Sydafrika nu med gode senge

Hiking

Hiking

Nedskyder elefanter i Sydafrika

Nedskyder elefanter i Sydafrika

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind