Danmarks 15 største naturskatte

NaturkanonNaturstyrelsen er ved at samle en kanon over de 15 vigtigste naturområder i Danmark. Du kan nu stemme på, hvilke områder det skal være. 

Vi har masser af smuk, skøn natur i Danmark, og da Naturstyrelsen i foråret åbnede op for nomineringer til områder, der skal ende i en Naturkanon med 15 steder, væltede det ind med forslag.

1.671 steder for at være helt præcis.

Det antal er nu blevet skåret ned til 30 nominerede steder at en jury, der blandt andet består af forfatter og journalist Susanne Sayers, ’Bonderøven’ Frank Erichen, biolog og forsanger i Magtens Korridorer Johan Gotthardt Olsen, Tv-vært, forfatter og naturformidler Sebastian Klein og Maria Reumert Gjerding, der er præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Nu er det op til alle os, der elsker at være i naturen, at kåre de endelige 15 steder, der kommer med i Danmarks Naturkanon. Steder, hvor naturen er noget helt særligt, og som samtidig er en oplevelse at besøge.

Du stemmer på et af de 30 områder ved at dele naturoplevelser, du har haft på stederne. Juryen bruger dine oplevelser til at træffe deres endelige beslutning.

Kriterier for udvælgelse:

  • Den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge.

  • Lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.

  • Der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den.

  • Der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet.

Ved den endelige udvælgelse skal juryen lægge vægt på de forslag, som bedst opfylder kriterierne.

Det er vigtigt, at uanset hvor vi er i Danmark, skal vi nemt kunne besøge et sted, der er med i naturkanonen. Derfor vil juryen sikre, at stederne til Danmarks Naturkanon bliver ligeligt fordelt på alle landets fem regioner.

Du kan stemme på steder frem til den 4. november.

Læs mere om de 30 nominerede steder og stem på www.naturkanon.dk

Foto: TT / iStockphoto.com

Tags:

Danmark
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Fredag, 19 Oktober 2018, opdateret 19 Oktober 2018, læsninger: 2891

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind