Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Irlands 5 bedste vandreture

GlendaloughIrlands smukke landskaber gør det til fantastisk sted at vandre. Tourism Ireland kommer her med deres bud på landets 5 bedste vandreture – fire dagsture og en enkelt rute over adskillige dage.


1. Causeway Coast Way
North Coast, County Antrim
53 km / moderat

Høje klinter, ugenerede strande, pittoreske havne og talrige landemærker, blandt andet de berømte Giant’s Causeway, Carrick-a-Rede Rope Bridge og Dunluce Castle, er blot nogle af de fornøjelser, der venter på dig her. Du kan komme på den flotte rute langs med Irlands mest lovpriste kyststrækning mange steder og finde terræn, der passer enhver vandrers lyst.
Læs mere på www.causewaycoastway.com

2. Glendalough Lake Walk
Glendalough, County Wicklow
5 km / let

Dette munkekloster fra det 6. århundrede ligger i Wicklow Mountains blot en time fra Dublin og er en glimrende destination for folk, der trænger til et pusterum. Langs ruten er der skovområder med skovfyr, en mineby i ruiner, hulen der er kendt som ‘St Kevin’s bed’ og masser af dyreliv.
Læs mere på www.wicklowmountainsnationalpark.ie


3. The Famine Walk
Killary Fjord, Connemara, County Galway
16 km / moderat - hård

Connemara er et enestående landskab med uspoleret skønhed, talrige søer, bjerge og den eneste fjord i hele den irske republik. Til sammen skaber det perfekte rammer for en uforglemmelig tur. Mens det dramatiske Mweelrea Mountain tårner sig op på din ene side, passerer du små hytter, der har været vidner til de hårde tider i 1840’erne.

4. Divis Ridge Trail
Belfast, County Antrim
6,8 km / let - moderat

Den cirkulære rute Divis Ridge ligger i Belfast Hills og byder på en storslået udsigt over Belfasts skyline såvel som Mourne Mountains, Skotland og Isle of Man – uden du behøver ase op ad bakker vel at mærke. Ruten er relativt flad, og du skal blot forcere et par stenter. Bagefter kan du droppe ind på Divis Coffee Barn-Ireland’s coffee shop.
Læs mere om ruten
 

5. Cronin’s Yard Loop
MacGillycuddy’s Reeks, County Kerry
5 km / moderat

Denne vandretur er udgangspunktet for mange, der vil bestige Carrauntoohil, som er Irlands højeste punkt. Ruten fører dig til udspringet for den største af områdets to søer, der ligger ved foden af “Devil’s Ladder”, den traditionelle rute op til Carrauntoohil.
Læs mere om ruten croninsyard.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Lørdag, 29 September 2018, opdateret 19 September 2018, læsninger: 2591

Log ind

Cron Job Starts